PATVIRTINTA
Mažeikių darželio-mokyklos „Kregždutė“
direktoriaus įsakymu 2023 m. rugpjūčio 23 d. Nr. V1-64
Valgiaraštis mokiniams spalio 14 -18 d.
Pirmadienis
Pietūs | Viso grūdo duona
Agurkų sriuba su perlinėmis kruopomis Kepti lydekos kotletai Grikiai Sviesto ir grietinės padažas Gūžinių kopūstų salotos su porais, obuoliais ir ypač tyru alyvuogių aliejumi Šviežias agurkas |
Antradienis
Pietūs | Viso grūdo duona
Žiedinių kopūstų sriuba Keptas vištienos maltinis Plikyti ryžiai Sviesto ir grietinės padažas Pekino kopūstų, obuolių ir agurkų salotos su ypač tyru alyvuogių aliejumi Morkos su česnaku |
Trečiadienis
Pietūs | Viso grūdo duona
Trinta daržovių sriuba Kepti varškėčiai Nesaldinto jogurto-uogų padažas |
Ketvirtadienis
Pietūs | Šaltibarščiai
Netikri balandėliai su padažu Virtos bulvės Konservuotas agurkas |
Penktadienis
Pietūs | Viso grūdo duona
Šviežių kopūstų sriuba Bulvių plokštainis su vištiena Sviesto ir grietinės padažas Kefyras |
Valgiaraštis darželio vaikams spalio 14 -18 d.
Pirmadienis | Antradienis | Trečiadienis | Ketvirtadienis | Penktadienis |
Pusryčiai 8.20 val. | Pusryčiai 8.20 val. | Pusryčiai 8.20 val. | Pusryčiai 8.20 val. | Pusryčiai 8.20 val. |
Omletas su sūriu. 1,3,7 Viso grūdo duona. 1 Pomidoras. | Perlinių kruopų košė su sviestu. 1,7 Kukurūzų traputis | Makaronai su ypač tyru alyvuogių aliejumi. 1 Sūris. 7 Duoniukai. 1 | 3-jų grūdų košė su alyvuogių aliejumi. 1 Trintos uogos. Virtas kiaušinis. 3 Viso grūdo duona su sviestu ir pomidoru. 1,7 | Manų košė su sviestu ir cinamonu. 1,7 Trintos uogos. Viso grūdo duona su sviestu, fermentiniu sūriu ir šviežiu agurku. 1,7 |
Nesaldinta arbata. | Kefyras 2,5 %. 7 | Nesaldinta arbata. | Nesaldinta arbata. | Nesaldinta arbata. |
Priešpiečiai 10 val. | Priešpiečiai 10 val. | Priešpiečiai 10 val. | Priešpiečiai 10 val. | Priešpiečiai 10 val. |
Pieno kokteilis su uogomis. 7 | Raugintų pasukų kokteilis su uogomis. 7 | Vaisiai. | Vaisiai. | Vaisiai. |
Pietūs 11.30 val. | Pietūs 11.30 val. | Pietūs 11.30 val. | Pietūs 11.30 val. | Pietūs 11.30 val. |
Viso grūdo duona. 1 | Viso grūdo duona. 1 | Viso grūdo duona. 1 | Šaltibarščiai. 3,7 | Viso grūdo duona. 1 |
Agurkų sriuba su perlinėmis kruopomis. 1 | Žiedinių kopūstų sriuba. 7 Keptas vištienos maltinis. 1,3,7 Plikyti ryžiai. Sviesto ir grietinės padažas. 7 | Trinta daržovių sriuba. | Netikri balandėliai su padažu. 3,7 | Šviežių kopūstų sriuba. 7 |
Kepti lydekos kotletai. 3,4 Grikiai. Sviesto ir grietinės padažas. 7 | Pekino kopūstų, obuolių ir agurkų salotos su ypač tyru alyvuogių aliejumi. | Kepti varškėčiai. 1,3,7 | Virtos bulvės. | Bulvių plokštainis su vištiena. 3,7 |
Gūžinių kopūstų salotos su porais, obuoliais ir ypač tyru alyvuogių aliejumi. Šviežias agurkas. | Morkos su česnaku. | Nesaldinto jogurto-uogų padažas. 7 | Konservuotas agurkas. | Sviesto ir grietinės padažas. 7
Kefyras. 7 |
Pavakariai 15 val. | Pavakariai 15 val. | Pavakariai 15 val. | Pavakariai 15 val. | Pavakariai 15 val. |
Ryžių trapučiai. | Vaisiai. | Vaisiai, jogurtukas | Sūrio lazdelės. | Vaisiai. |
Vakarienė 15.50 val. | Vakarienė 15.50 val. | Vakarienė 15.50 val. | Vakarienė 15.50 val. | Vakarienė 15.50 val. |
Lietiniai blynai su padažu. 1,3,7 Bananai. | Virti viso grūdo makaronai su kiauliena. 1 Viso grūdo duona su sviestu ir fermentiniu sūriu. 1,7 Pomidoras. | Troškintos bulvės. Agurkas. | Skryliai iš spelta miltų. 1 Sviesto ir grietinės padažas. 7 | Pieniška makaronų sriuba. 1,7 Bandelė su spelta miltais ir cinamonu. 1,3,7 |
Nesaldinta arbata. | Nesaldinta arbata. | Kefyras. 7 | Nesaldinta arbata. |
Informacija apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas:
1-gliutenas; 3-kiaušiniai ir jų produktai; 4-žuvys ir jų produktai; 7-pienas ir jo produktai; 9-salierai ir jų produktai; 11-sezamo sėklos ir jų produktai
Pastaba – Įstaiga pasilieka teisę, esant būtinybei, keisti maisto produktus ar patiekalus, nesumažinant energetinės vertės.