PATVIRTINTA
Mažeikių darželio-mokyklos „Kregždutė“
direktoriaus įsakymu 2023 m. rugpjūčio 23 d. Nr. V1-64
Valgiaraštis mokiniams nuo balandžio 15 d.
Pirmadienis
Pietūs
Patiekalo pavadinimas | Rp. Nr. | Išeiga | Patiekalo maistinė vertė, g | Energinė vertė, kcal | ||
baltymai, g | riebalai, g | angliavandeniai, g | ||||
Agurkų sriuba su perlinėmis kruopomis 1 (A)* | 9 | 150 | 1,58 | 3,15 | 11,1 | 97,25 |
Viso grūdo duona 1 | VGRD | 30 | 3,6 | 4,2 | 11,1 | 101,1 |
Kepti lydekos kotletai 3,4 (T)** | 84 | 70 | 17,62 | 4,67 | 4,75 | 133,53 |
Sviesto ir grietinės padažas 7 | 1SV/GR | 20 | 0,24 | 11,2 | 0,39 | 103,9 |
Grikiai | GRK | 100 | 4,2 | 1,03 | 23,1 | 118,5 |
Šviežias agurkas | ŠV-A | 40 | 0,32 | 0,08 | 0,92 | 4,4 |
Gūžinių kopūstų salotos su porais, obuoliais ir ypač tyru alyvuogių aliejumi | 2-1/2A | 100 | 1,18 | 3,26 | 7,62 | 64,49 |
Iš viso: | 28,33 | 29,7 | 57,61 | 632,24 |
*A – augalinis;
**T – tausojantis.
Informacija apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas:
1-gliutenas; 3-kiaušiniai ir jų produktai; 4-žuvys ir jų produktai; 7-pienas ir jo produktai; 9-salierai ir jų produktai; 11-sezamo sėklos ir jų produktai.
Antradienis
Pietūs
Patiekalo pavadinimas | Rp. Nr. | Išeiga | Patiekalo maistinė vertė, g | Energinė vertė, kcal | ||
baltymai, g | riebalai, g | angliavandeniai, g | ||||
Žiedinių kopūstų sriuba 7 (A)* | 19 | 150 | 1,46 | 4,26 | 8,2 | 72,13 |
Viso grūdo duona 1 | VGRD | 30 | 3,6 | 4,2 | 11,1 | 101,1 |
Keptas vištienos maltinis 1,3,7 (T)** | KVM | 75 | 13,07 | 7,18 | 8,61 | 152,39 |
Plikyti ryžiai | 3-3/34T | 100 | 4,23 | 2,80 | 21,79 | 129,74 |
Sviesto ir grietinės padažas 7 | 1SV/GR | 20 | 0,24 | 11,2 | 0,39 | 103,9 |
Pekino kopūstų, obuolių ir agurkų salotos su ypač tyru alyvuogių aliejumi | POAA | 70 | 0,82 | 3,23 | 4,07 | 48,48 |
Morkos su česnaku | MRK-12 | 50 | 0,66 | 3,12 | 5,5 | 46,88 |
Iš viso: | 24,08 | 35,99 | 59,66 | 654,62 |
*A – augalinis;
**T – tausojantis.
Informacija apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas:
1-gliutenas; 3-kiaušiniai ir jų produktai; 4-žuvys ir jų produktai; 7-pienas ir jo produktai; 9-salierai ir jų produktai; 11-sezamo sėklos ir jų produktai.
Trečiadienis
Pietūs
Patiekalo pavadinimas | Rp. Nr. | Išeiga | Patiekalo maistinė vertė, g | Energinė vertė, kcal | ||
baltymai, g | riebalai, g | angliavandeniai, g | ||||
Trinta daržovių sriuba (A)* | N10 | 150 | 7,43 | 3,61 | 22,43 | 150,80 |
Viso grūdo duona 1 | VGRD | 30 | 3,6 | 4,2 | 11,1 | 101,1 |
Kepti varškėčiai 1,3,7 (T)** | 26 | 150 | 25,09 | 20,83 | 30,14 | 408,55 |
Nesaldinto jogurto-uogų padažas 7 | 1JOG/U | 40 | 0,96 | 0,87 | 4,74 | 29,78 |
Iš viso: | 37,08 | 29,51 | 68,41 | 690,23 |
A* – augalinis;
T** – tausojantis.
Informacija apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas:
1-gliutenas; 3-kiaušiniai ir jų produktai; 4-žuvys ir jų produktai; 7-pienas ir jo produktai; 9-salierai ir jų produktai; 11-sezamo sėklos ir jų produktai.
Ketvirtadienis
Pietūs
Patiekalo pavadinimas | Rp. Nr. | Išeiga | Patiekalo maistinė vertė, g | Energinė vertė, kcal | ||
baltymai, g | riebalai, g | angliavandeniai, g | ||||
Šaltibarščiai 3,7 (T)** | 1ŠALT | 200 | 6,00 | 6,76 | 11,91 | 132,99 |
Netikri kiaulienos balandėliai su padažu 3,7 (T)** | NB25 | 105/25 | 16,74 | 14,01 | 9,71 | 232,74 |
Virtos bulvės | VTB | 100 | 2,06 | 0,10 | 18,84 | 84,56 |
Konservuotas agurkas | RG-A | 50 | 1,40 | 0,00 | 0,65 | 9,50 |
Iš viso: | 26,20 | 20,87 | 41,11 | 459,79 |
A* – augalinis;
T** – tausojantis.
Informacija apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas:
1-gliutenas; 3-kiaušiniai ir jų produktai; 4-žuvys ir jų produktai; 7-pienas ir jo produktai; 9-salierai ir jų produktai; 11-sezamo sėklos ir jų produktai.
Penktadienis
Pietūs
Patiekalo pavadinimas | Rp. Nr. | Išeiga | Patiekalo maistinė vertė, g | Energinė vertė, kcal | ||
baltymai, g | riebalai, g | angliavandeniai, g | ||||
Šviežių kopūstų sriuba 7 (A)* | 197/1981 | 150 | 1,44 | 4,11 | 8,19 | 71,36 |
Viso grūdo duona 1 | VGRD | 30 | 3,6 | 4,2 | 11,1 | 101,1 |
Bulvių plokštainis su vištiena 3,7 | 34 | 156/52 | 14,15 | 12,94 | 30,7 | 296,08 |
Sviesto ir grietinės padažas 7 | 1SV/GR | 20 | 0,24 | 11,2 | 0,39 | 103,9 |
Kefyras 7 | K-1 | 150 | 4,8 | 3,75 | 6,15 | 78 |
Iš viso: | 24,23 | 36,2 | 56,53 | 650,44 |
A* – augalinis;
T** – tausojantis.
Informacija apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas:
1-gliutenas; 3-kiaušiniai ir jų produktai; 4-žuvys ir jų produktai; 7-pienas ir jo produktai; 9-salierai ir jų produktai; 11-sezamo sėklos ir jų produktai.
Valgiaraštis darželio vaikams nuo balandžio 15 d.
Pirmadienis | Antradienis | Trečiadienis | Ketvirtadienis | Penktadienis |
Pusryčiai 8.20 val. | Pusryčiai 8.20 val. | Pusryčiai 8.20 val. | Pusryčiai 8.20 val. | Pusryčiai 8.20 val. |
Omletas su sūriu. 1,3,7 Viso grūdo duona. 1 Pomidoras. | Perlinių kruopų košė su sviestu. 1,7 Jogurtukas. 7 | Makaronai su ypač tyru alyvuogių aliejumi. 1 Sūris. 7 Duoniukai. 1 | 3-jų grūdų košė su alyvuogių aliejumi. 1 Trintos uogos. Virtas kiaušinis. 3 Viso grūdo duona su sviestu ir pomidoru. 1,7 | Manų košė su sviestu ir cinamonu. 1,7 Trintos uogos. Viso grūdo duona su sviestu, fermentiniu sūriu ir šviežiu agurku. 1,7 |
Nesaldinta arbata. | Kefyras 2,5 %. 7 | Nesaldinta arbata. | Nesaldinta arbata. | Nesaldinta arbata. |
Priešpiečiai 10 val. | Priešpiečiai 10 val. | Priešpiečiai 10 val. | Priešpiečiai 10 val. | Priešpiečiai 10 val. |
Pieno kokteilis su uogomis. 7 | Raugintų pasukų kokteilis su uogomis. 7 | Vaisiai. | Vaisiai. | Vaisiai. |
Pietūs 11.30 val. | Pietūs 11.30 val. | Pietūs 11.30 val. | Pietūs 11.30 val. | Pietūs 11.30 val. |
Viso grūdo duona. 1 | Viso grūdo duona. 1 | Viso grūdo duona. 1 | Šaltibarščiai. 3,7 | Viso grūdo duona. 1 |
Agurkų sriuba su perlinėmis kruopomis. 1 | Žiedinių kopūstų sriuba. 7 Keptas vištienos maltinis. 1,3,7 Plikyti ryžiai. Sviesto ir grietinės padažas. 7 | Trinta daržovių sriuba. | Netikri balandėliai su padažu. 3,7 | Šviežių kopūstų sriuba. 7 |
Kepti lydekos kotletai. 3,4 Grikiai. Sviesto ir grietinės padažas. 7 | Pekino kopūstų, obuolių ir agurkų salotos su ypač tyru alyvuogių aliejumi. | Kepti varškėčiai. 1,3,7 | Virtos bulvės. | Bulvių plokštainis su vištiena. 3,7 |
Gūžinių kopūstų salotos su porais, obuoliais ir ypač tyru alyvuogių aliejumi. Šviežias agurkas. | Morkos su česnaku. | Nesaldinto jogurto-uogų padažas. 7 | Konservuotas agurkas. | Sviesto ir grietinės padažas. 7
Kefyras. 7 |
Pavakariai 15 val. | Pavakariai 15 val. | Pavakariai 15 val. | Pavakariai 15 val. | Pavakariai 15 val. |
Ryžių trapučiai. | Vaisiai. | Vaisiai. | Vaisiai. | Morkų šiaudeliai. |
Vakarienė 15.50 val. | Vakarienė 15.50 val. | Vakarienė 15.50 val. | Vakarienė 15.50 val. | Vakarienė 15.50 val. |
Lietiniai blynai su padažu. 1,3,7 Bananai. | Virti viso grūdo makaronai su kiauliena. 1 Viso grūdo duona su sviestu ir fermentiniu sūriu. 1,7 Pomidoras. | Troškintos bulvės. Agurkas. | Skryliai iš spelta miltų. 1 Sviesto ir grietinės padažas. 7 | Pieniška makaronų sriuba. 1,7 Bandelė su spelta miltais ir cinamonu. 1,3,7 |
Nesaldinta arbata. | Nesaldinta arbata. | Kefyras. 7 | Nesaldinta arbata. |
Informacija apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas:
1-gliutenas; 3-kiaušiniai ir jų produktai; 4-žuvys ir jų produktai; 7-pienas ir jo produktai; 9-salierai ir jų produktai; 11-sezamo sėklos ir jų produktai
Pastaba – Įstaiga pasilieka teisę, esant būtinybei, keisti maisto produktus ar patiekalus, nesumažinant energetinės vertės.