Menu Close

Valgiaraštis

PATVIRTINTA

Mažeikių darželio-mokyklos „Kregždutė“

direktoriaus įsakymu 2023 m. rugpjūčio 23 d. Nr. V1-64

 

Valgiaraštis mokiniams nuo  vasario 26 d.

                                                           

                                                                    Pirmadienis

Pietūs 

Patiekalo pavadinimas Rp. Nr. Išeiga Patiekalo maistinė vertė, g Energinė vertė, kcal
baltymai, g riebalai, g angliavandeniai, g
Žirnių sriuba su perlinėmis kruopomis 1 (A)* 35/2007 150 6,48 4,50 20,81 145,69
Viso grūdo duona 1 VGRD 30 3,60 4,20 11,10 101,10
Kepta lašiša 4 (T)** 421 50 9,67 14,88 0,006 172,29
Grikiai GRK 100 4,20 1,03 23,10 118,50
Sviesto ir grietinės padažas 7 1SV/GR 20 0,24 11,20 0,39 103,90
Brokolis su sviestu 7 BR-1/S 40 2,00 2,73 3,78 39,42
Paprika PPR1 40 0,40 0,12 2,40 12,40
Iš viso: 26,59 38,66 61,59 693,30

*A – augalinis;

**T – tausojantis.

Informacija apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas:

1-gliutenas; 3-kiaušiniai ir jų produktai; 4-žuvys ir jų produktai; 7-pienas ir jo produktai; 9-salierai ir jų produktai; 11-sezamo sėklos ir jų produktai.

  Pastaba – Įstaiga pasilieka teisę, esant būtinybei, keisti maisto produktus ar patiekalus, nesumažinant energetinės vertės.

Šią savaitę kepta lašiša keičiama į keptą lydekos filė.

 

 

                                                                    Antradienis

Pietūs 

Patiekalo pavadinimas Rp. Nr. Išeiga Patiekalo maistinė vertė, g Energinė vertė, kcal
baltymai, g riebalai, g angliavandeniai, g
Trinta moliūgų sriuba 7 (A)* N6 150 2,11 3,74 4,70 104,88
Viso grūdo duona 1 VGRD 30 3,60 4,20 11,10 101,10
Bulvių plokštainis su kiauliena 3,7 16 156/44 11,77 17,09 30,44 323,28
Sviesto ir grietinės padažas 7 1SV/GR 20 0,24 11,20 0,39 103,90
Kefyras 7 K-1 150 4,80 3,75 6,15 78,00
Iš viso: 22,52 39,98 52,78 711,16

*A – augalinis;

**T – tausojantis.

Informacija apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas:

1-gliutenas; 3-kiaušiniai ir jų produktai; 4-žuvys ir jų produktai; 7-pienas ir jo produktai; 9-salierai ir jų produktai; 11-sezamo sėklos ir jų produktai.

  Pastaba – Įstaiga pasilieka teisę, esant būtinybei, keisti maisto produktus ar patiekalus, nesumažinant energetinės vertės.

                                                                    Trečiadienis

Pietūs 

Patiekalo pavadinimas Rp. Nr. Išeiga Patiekalo maistinė vertė, g Energinė vertė, kcal
baltymai, g riebalai, g angliavandeniai, g
Lęšių sriuba 7 (A)* LS-1 150 4,95 7,38 17,08 97,25
Viso grūdo duona 1 VGRD 30 3,60 4,20 11,10 101,10
Vištienos kepsnelis užkeptas su sūriu 1,7 (T)** 1VK/1S 115 29,60 8,99 7,77 233,54
Virtos bulvės VTB 100 2,06 0,10 18,84 84,56
Pekino kopūstų salotos PKSK 40 0,61 3,12 1,89 35,71
Pomidorai   P-1   40 0,40 0,08 1,64 6,80
Iš viso: 41,22 23,87 58,32 558,96

*A – augalinis;

**T – tausojantis.

Informacija apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas:

1-gliutenas; 3-kiaušiniai ir jų produktai; 4-žuvys ir jų produktai; 7-pienas ir jo produktai; 9-salierai ir jų produktai; 11-sezamo sėklos ir jų produktai.

  Pastaba – Įstaiga pasilieka teisę, esant būtinybei, keisti maisto produktus ar patiekalus, nesumažinant energetinės vertės.

                                                                      Ketvirtadienis

Pietūs 

Patiekalo pavadinimas Rp. Nr. Išeiga Patiekalo maistinė vertė, g Energinė vertė, kcal
baltymai, g riebalai, g angliavandeniai, g
Burokėlių sriuba 7 (A)* 61 150 1,52 4,10 11,44 84,45
Viso grūdo duona 1 VGRD 30 3,60 4,20 11,10 101,10
Kalakutienos maltinis 1,3,7 (T)** 10-3 75 18,51 5,18 6,03 145,55
Kietųjų kviečių makaronai 1 KV-M 100 6,20 1,23 33,58 170,17
Sviesto ir grietinės padažas 7 1SV/GR 20 0,24 11,20 0,39 103,90
Baltagūžių kopūstų salotos PKSK2 40 0,79 3,13 2,99 38,99
Konservuoti žirneliai 1K/Z 30 2,56 0,20 4,40 33,20
Iš viso: 33,42 29,24 69,93 677,36

*A – augalinis;

**T – tausojantis.

Informacija apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas:

1-gliutenas; 3-kiaušiniai ir jų produktai; 4-žuvys ir jų produktai; 7-pienas ir jo produktai; 9-salierai ir jų produktai; 11-sezamo sėklos ir jų produktai.

  Pastaba – Įstaiga pasilieka teisę, esant būtinybei, keisti maisto produktus ar patiekalus, nesumažinant energetinės vertės.

 

                                                                      Penktadienis

Pietūs

Patiekalo pavadinimas Rp. Nr. Išeiga Patiekalo maistinė vertė, g Energinė vertė, kcal
baltymai, g riebalai, g angliavandeniai, g
Bulvienė su žirniais 7 (A)* 1-3/24 150 4,30 4,24 15,93 109,58
Viso grūdo duona 1 VGRD 30 3,60 4,20 11,10 101,10
Žemaičių blynai su kiauliena 1,7 (T)** ŽM 160/50 22,34 7,52 59,70 379,80
Sviesto ir grietinės padažas 7 1SV/GR 20 0,24 11,20 0,39 103,90
Iš viso: 30,48 27,16 87,12 694,38

*A – augalinis;

**T – tausojantis.

Informacija apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas:

1-gliutenas; 3-kiaušiniai ir jų produktai; 4-žuvys ir jų produktai; 7-pienas ir jo produktai; 9-salierai ir jų produktai; 11-sezamo sėklos ir jų produktai.

  Pastaba – Įstaiga pasilieka teisę, esant būtinybei, keisti maisto produktus ar patiekalus, nesumažinant energetinės vertės.

 

Valgiaraštis darželio vaikams nuo  vasario 26 d.

  Pirmadienis   Antradienis     Trečiadienis      Ketvirtadienis      Penktadienis
Pusryčiai     8.20 val. Pusryčiai   8.20 val.   Pusryčiai   8.20 val. Pusryčiai    8.20 val. Pusryčiai   8.20 val.
Omletas. 1,3,7 Viso grūdo duona. 1 Pomidoras. Makaronų košė. 1,7 Kepti orkaitėje obuoliai su varškės kremu ir sezamo plutele. 3,7,11 Grikių košė. Viso grūdo duona su sviestu, fermentiniu sūriu ir šviežiu agurku. 1,7 Avižinių kruopų košė su sviestu. 7 Jogurtukas. 7 Miežinių kruopų košė su sviestu ir bananu. 1,7  Viso grūdo duona su sviestu, fermentiniu sūriu ir šviežiu agurku. 1,7
Nesaldinta arbata. Nesaldinta arbata. Nesaldinta arbata. Nesaldinta arbata. Nesaldinta arbata.
Priešpiečiai 10 val. Priešpiečiai 10 val. Priešpiečiai 10 val. Priešpiečiai 10 val. Priešpiečiai 10 val.
Vaisiai. Raugintų pasukų kokteilis su uogomis. 7 Ryžių traputis. Vaisiai. Vaisių glotnutis.
Pietūs  11.30 val. Pietūs  11.30 val.   Pietūs  11.30 val. Pietūs   11.30 val. Pietūs  11.30 val.
Viso grūdo duona. 1 Viso grūdo duona. 1 Viso grūdo duona. 1 Viso grūdo duona. 1 Viso grūdo duona. 1
Žirnių sriuba su perlinėmis kruopomis. 1 Trinta moliūgų sriuba. 7 Lęšių sriuba. 7 Burokėlių sriuba. 7 Bulvienė su žirniais. 7
Kepta lydekos filė. 1,4 Grikiai. Sviesto ir grietinės padažas. 7 Bulvių plokštainis su kiauliena. 3,7 Sviesto ir grietinės padažas. 7 Vištienos kepsnelis užkeptas su sūriu. 1,7  Virtos bulvės. Kalakutienos maltinis. 1,3,7 Kietųjų kviečių makaronai. 1 Sviesto ir grietinės padažas. 7 Žemaičių blynai su kiauliena. 1,7 Sviesto ir grietinės padažas. 7
Brokolis su sviestu. 7 Paprika. Kefyras. 7 Pekino kopūstų salotos. Pomidorai. Baltagūžių kopūstų salotos.  Konservuoti žirneliai.
Pavakariai 15 val. Pavakariai 15 val. Pavakariai 15 val. Pavakariai 15 val. Pavakariai 15 val.
Vaisiai. Vaisiai.   Vaisiai.
Vakarienė  15.50 val. Vakarienė  15.50 val. Vakarienė   15.50 val. Vakarienė   15.50 val. Vakarienė  15.50 val.
Spelta ir kukurūzų miltų blynai su obuoliais. 1,3,7 Trintos uogos. Vištienos kukulis. 1,3,7 Plikyti ryžiai. Daržovių troškinys. Jogurtukas. 7 Virti varškėčiai. 1,7 Grietinė. 7 Omletas su sūriu. 1,3,7 Viso grūdo duona. 1 Agurkas. Varškės apkepas. 1,3,7 Nesaldinto jogurto ir uogų padažas. 7
Pienas 2,5%. 7 Nesaldinta arbata. Nesaldinta arbata. Nesaldinta arbata. Kakava su pienu. 7

Informacija apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas:

1-gliutenas; 3-kiaušiniai ir jų produktai; 4-žuvys ir jų produktai; 7-pienas ir jo produktai; 9-salierai ir jų produktai; 11-sezamo sėklos ir jų produktai.

  Pastaba – Įstaiga pasilieka teisę, esant būtinybei, keisti maisto produktus ar patiekalus, nesumažinant energetinės  vertės.

Skip to content