Menu Close

Valgiaraštis

PATVIRTINTA

Mažeikių darželio-mokyklos „Kregždutė“

direktoriaus įsakymu 2023 m. rugpjūčio 23 d. Nr. V1-64

 

Valgiaraštis mokiniams nuo balandžio 15 d.

 

                                                                      Pirmadienis

Pietūs

Patiekalo pavadinimas Rp. Nr. Išeiga Patiekalo maistinė vertė, g Energinė vertė, kcal
baltymai, g riebalai, g angliavandeniai, g
Agurkų sriuba su perlinėmis kruopomis 1 (A)* 9 150 1,58 3,15 11,1 97,25
Viso grūdo duona 1 VGRD 30 3,6 4,2 11,1 101,1
Kepti lydekos kotletai 3,4 (T)** 84 70 17,62 4,67 4,75 133,53
Sviesto ir grietinės padažas 7 1SV/GR 20 0,24 11,2 0,39 103,9
Grikiai GRK 100 4,2 1,03 23,1 118,5
Šviežias agurkas ŠV-A 40 0,32 0,08 0,92 4,4
Gūžinių kopūstų salotos su porais, obuoliais ir ypač tyru alyvuogių aliejumi 2-1/2A 100 1,18 3,26 7,62 64,49
Iš viso: 28,33 29,7 57,61 632,24

*A – augalinis;

**T – tausojantis.

Informacija apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas:

1-gliutenas; 3-kiaušiniai ir jų produktai; 4-žuvys ir jų produktai; 7-pienas ir jo produktai; 9-salierai ir jų produktai; 11-sezamo sėklos ir jų produktai.

 

                                                                   Antradienis

Pietūs 

Patiekalo pavadinimas Rp. Nr. Išeiga Patiekalo maistinė vertė, g Energinė vertė, kcal
baltymai, g riebalai, g angliavandeniai, g
Žiedinių kopūstų sriuba 7 (A)* 19 150 1,46 4,26 8,2 72,13
Viso grūdo duona 1 VGRD 30 3,6 4,2 11,1 101,1
Keptas vištienos maltinis 1,3,7 (T)** KVM 75 13,07 7,18 8,61 152,39
Plikyti ryžiai 3-3/34T 100 4,23 2,80 21,79 129,74
Sviesto ir grietinės padažas 7 1SV/GR 20 0,24 11,2 0,39 103,9
Pekino kopūstų, obuolių ir agurkų salotos su ypač tyru alyvuogių aliejumi POAA 70 0,82 3,23 4,07 48,48
Morkos su česnaku MRK-12 50 0,66 3,12 5,5 46,88
Iš viso: 24,08 35,99 59,66 654,62

*A – augalinis;

**T – tausojantis.

Informacija apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas:

1-gliutenas; 3-kiaušiniai ir jų produktai; 4-žuvys ir jų produktai; 7-pienas ir jo produktai; 9-salierai ir jų produktai; 11-sezamo sėklos ir jų produktai.

 

                                                                  Trečiadienis

Pietūs 

Patiekalo pavadinimas Rp. Nr. Išeiga Patiekalo maistinė vertė, g Energinė vertė, kcal
baltymai, g riebalai, g angliavandeniai, g
Trinta daržovių sriuba (A)* N10 150 7,43 3,61 22,43 150,80
Viso grūdo duona 1 VGRD 30 3,6 4,2 11,1 101,1
Kepti varškėčiai 1,3,7 (T)** 26 150 25,09 20,83 30,14 408,55
Nesaldinto jogurto-uogų padažas 7 1JOG/U 40 0,96 0,87 4,74 29,78
Iš viso: 37,08 29,51 68,41 690,23

A* – augalinis;

T** – tausojantis.

Informacija apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas:

1-gliutenas; 3-kiaušiniai ir jų produktai; 4-žuvys ir jų produktai; 7-pienas ir jo produktai; 9-salierai ir jų produktai; 11-sezamo sėklos ir jų produktai.

 

                                                                    Ketvirtadienis

Pietūs 

Patiekalo pavadinimas Rp. Nr. Išeiga Patiekalo maistinė vertė, g Energinė vertė, kcal
baltymai, g riebalai, g angliavandeniai, g
Šaltibarščiai 3,7 (T)** 1ŠALT 200 6,00 6,76 11,91 132,99
Netikri kiaulienos balandėliai su padažu 3,7 (T)** NB25 105/25 16,74 14,01 9,71 232,74
Virtos bulvės VTB 100 2,06 0,10 18,84 84,56
Konservuotas agurkas RG-A 50 1,40 0,00 0,65 9,50
Iš viso: 26,20 20,87 41,11 459,79

A* – augalinis;

T** – tausojantis.

Informacija apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas:

1-gliutenas; 3-kiaušiniai ir jų produktai; 4-žuvys ir jų produktai; 7-pienas ir jo produktai; 9-salierai ir jų produktai; 11-sezamo sėklos ir jų produktai.

                                                                   

Penktadienis

 

Pietūs 

Patiekalo pavadinimas Rp. Nr. Išeiga Patiekalo maistinė vertė, g Energinė vertė, kcal
baltymai, g riebalai, g angliavandeniai, g
Šviežių kopūstų sriuba 7 (A)* 197/1981 150 1,44 4,11 8,19 71,36
Viso grūdo duona 1 VGRD 30 3,6 4,2 11,1 101,1
Bulvių plokštainis su vištiena 3,7 34 156/52 14,15 12,94 30,7 296,08
Sviesto ir grietinės padažas 7 1SV/GR 20 0,24 11,2 0,39 103,9
Kefyras 7 K-1 150 4,8 3,75 6,15 78
Iš viso: 24,23 36,2 56,53 650,44

A* – augalinis;

T** – tausojantis.

Informacija apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas:

1-gliutenas; 3-kiaušiniai ir jų produktai; 4-žuvys ir jų produktai; 7-pienas ir jo produktai; 9-salierai ir jų produktai; 11-sezamo sėklos ir jų produktai.

                                                                 

 

                          Valgiaraštis darželio vaikams nuo balandžio 15 d.

   Pirmadienis    Antradienis     Trečiadienis       Ketvirtadienis    Penktadienis 
Pusryčiai    8.20 val. Pusryčiai   8.20 val. Pusryčiai   8.20 val. Pusryčiai    8.20 val. Pusryčiai     8.20 val.
Omletas su sūriu. 1,3,7 Viso grūdo duona. 1 Pomidoras. Perlinių kruopų košė su sviestu. 1,7 Jogurtukas. 7 Makaronai su ypač tyru alyvuogių aliejumi. 1 Sūris. 7 Duoniukai. 1 3-jų grūdų košė su alyvuogių aliejumi. 1 Trintos uogos. Virtas kiaušinis. 3 Viso grūdo duona su sviestu ir pomidoru. 1,7 Manų košė su sviestu ir cinamonu. 1,7 Trintos uogos. Viso grūdo duona su sviestu, fermentiniu sūriu ir šviežiu agurku. 1,7
Nesaldinta arbata. Kefyras 2,5 %. 7 Nesaldinta arbata. Nesaldinta arbata. Nesaldinta arbata.
Priešpiečiai 10 val. Priešpiečiai 10 val. Priešpiečiai  10 val. Priešpiečiai 10 val. Priešpiečiai 10 val.
Pieno kokteilis su uogomis. 7 Raugintų pasukų kokteilis su uogomis. 7 Vaisiai. Vaisiai. Vaisiai.
Pietūs     11.30 val. Pietūs  11.30 val. Pietūs     11.30 val. Pietūs    11.30 val. Pietūs   11.30 val.
Viso grūdo duona. 1 Viso grūdo duona. 1 Viso grūdo duona. 1 Šaltibarščiai. 3,7 Viso grūdo duona. 1
Agurkų sriuba su perlinėmis kruopomis. 1 Žiedinių kopūstų sriuba. 7 Keptas vištienos maltinis. 1,3,7 Plikyti ryžiai. Sviesto ir grietinės padažas. 7 Trinta daržovių sriuba. Netikri balandėliai su padažu. 3,7 Šviežių kopūstų sriuba. 7
Kepti lydekos kotletai. 3,4 Grikiai. Sviesto ir grietinės padažas. 7 Pekino kopūstų, obuolių ir agurkų salotos su ypač tyru alyvuogių aliejumi. Kepti varškėčiai. 1,3,7 Virtos bulvės. Bulvių plokštainis su vištiena. 3,7
Gūžinių kopūstų salotos su porais, obuoliais ir ypač tyru alyvuogių aliejumi. Šviežias agurkas. Morkos su česnaku. Nesaldinto jogurto-uogų padažas. 7 Konservuotas agurkas. Sviesto ir grietinės padažas. 7

Kefyras. 7

Pavakariai 15 val. Pavakariai 15 val. Pavakariai 15 val. Pavakariai 15 val. Pavakariai 15 val.
Ryžių trapučiai. Vaisiai. Vaisiai. Vaisiai. Morkų šiaudeliai.
Vakarienė  15.50 val. Vakarienė  15.50 val. Vakarienė   15.50 val. Vakarienė   15.50 val. Vakarienė  15.50 val.
Lietiniai blynai su padažu. 1,3,7 Bananai. Virti viso grūdo makaronai su kiauliena. 1 Viso grūdo duona su sviestu ir fermentiniu sūriu. 1,7 Pomidoras. Troškintos bulvės. Agurkas. Skryliai iš spelta miltų. 1 Sviesto ir grietinės padažas. 7 Pieniška makaronų sriuba. 1,7 Bandelė su spelta miltais ir cinamonu. 1,3,7
Nesaldinta arbata. Nesaldinta arbata. Kefyras. 7 Nesaldinta arbata.

Informacija apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas:

1-gliutenas; 3-kiaušiniai ir jų produktai; 4-žuvys ir jų produktai; 7-pienas ir jo produktai; 9-salierai ir jų produktai; 11-sezamo sėklos ir jų produktai

Pastaba – Įstaiga pasilieka teisę, esant būtinybei, keisti maisto produktus ar  patiekalus, nesumažinant  energetinės vertės.

Skip to content