PATVIRTINTA
Mažeikių darželio-mokyklos „Kregždutė“
direktoriaus įsakymu 2023 m. rugpjūčio 23 d. Nr. V1-64
Valgiaraštis mokiniams gegužės 19-23 d.
Pirmadienis
Pietūs | Duona su saulėgrąžomis
Špinatų sriuba Ryžių troškinys su kiauliena Konservuotas agurkas Pomidoras |
Antradienis
Pietūs | Duona su saulėgrąžomis
Barščių sriuba su pupelėmis ir bulvėmis Koldūnai su kiauliena Grietinė |
Trečiadienis
Pietūs | Duona su saulėgrąžomis
Agurkų sriuba su perlinėmis kruopomis Kepta lašišos filė Ryžiai Burokėlių salotos su citrina, konservuoti žirneliai Pomidorai |
Ketvirtadienis
Pietūs | Duona su saulėgrąžomis
Pupelių sriuba su morkomis ir cukinijomis Kalakutienos kepsniukai Grikiai Sviesto ir grietinės padažas Vasariškos salotos |
Penktadienis
Pietūs | Duona su saulėgrąžomis
Kruopų sriuba su bulvėmis Vištienos kukulis su sezamo sėklom Kietųjų kviečių makaronai Paprika, agurkai, pomidorai |
Pastaba: Įstaiga pasilieka teisę, esant būtinybei, keisti maisto produktus ar patiekalus, nesumažinant energetinės vertės.
Valgiaraštis darželio vaikams gegužės 19-23 d.
Pirmadienis | Antradienis | Trečiadienis | Ketvirtadienis | Penktadienis |
Pusryčiai 8.20 val. | Pusryčiai 8.20 val. | Pusryčiai 8.20 val. | Pusryčiai 8.20 val. | Pusryčiai 8.20 val. |
Viso grūdo avižinių dribsnių košė su obuoliais ir cinamonu.1,7
Sūrio lazdelė.7 |
Grikių košė su pienu. 7 Sumuštinių duona su sviestu, fermentiniu sūriu ir šviežiu agurku. 1,7 | Manų košė su sėlenėlėm, sviestu ir cinamonu. 1,7 Trintos uogos. Ekologiški traškučiai. | Avižinių kruopų košė su sviestu. 7 Varškė su kefyru ir trintomis uogomis.7
Ryžių traputis. |
5-jų grūdų dribsnių košė su trintomis uogomis. 1,7
Šilauogės. |
Nesaldinta arbata. | Nesaldinta arbata. | Nesaldinta arbata. | Nesaldinta arbata. | Nesaldinta arbata. |
Priešpiečiai 10 val. | Priešpiečiai 10 val. | Priešpiečiai 10 val. | Priešpiečiai 10 val. | Priešpiečiai 10 val. |
Vaisiai. | Pieno kokteilis su uogomis. | Vaisiai. | Sūrio lazdelė. | Vaisiai. |
Pietūs 11.30 val. | Pietūs 11.30 val. | Pietūs 11.30 val. | Pietūs 11.30 val. | Pietūs 11.30 val. |
Duona su saulėgrąžomis. 1 | Duona su saulėgrąžomis. 1 | Duona su saulėgrąžomis. 1 | Duona su saulėgrąžomis. 1 | Duona su saulėgrąžomis. 1 |
Špinatų sriuba. 1, 7 | Barščių sriuba su pupelėmis ir bulvėmis. 7,9 | Agurkų sriuba su perlinėmis kruopomis. 1 Kepta lašišos filė. 4 | Pupelių sriuba su morkomis ir cukinijomis. | Kruopų sriuba su bulvėmis. 1,7 |
Ryžių troškinys su kiauliena. 7 | Koldūnai su kiauliena. 1,3 | Ryžiai. | Kalakutienos kepsniukai. 1 Grikiai. Sviesto ir grietinės padažas. 7 | Vištienos kukulis su sezamo sėklom. 1,2,3,7. Kietųjų kviečių makaronai. 1,3 |
Konservuotas agurkas, pomidoras. | Grietinė. 7 | Burokėlių salotos su citrina, konservuoti žirneliai, pomidorai. | Vasariškos salotos. | Paprika, agurkai, pomidorai. |
Pavakariai 15 val. | Pavakariai 15 val. | Pavakariai 15 val. | Pavakariai 15 val. | Pavakariai 15 val. |
Vaisiai. | Vaisiai. | Vaisiai. | Vaisiai. | Jogurtukas.7 |
Vakarienė 15.50 val. | Vakarienė 15.50 val. | Vakarienė 15.50 val. | Vakarienė 15.50 val. | Vakarienė 15.50 val. |
Virti varškėčiai.1,3,7
Nesaldintas jogurtas.7 |
Kietųjų kviečių makaronai su vištienos filė. 1,7 Marinuoti agurkai, pomidorai. | Pieniška leistinukų sriuba. 1,3,7 Sumuštinis fermentiniu sūriu. 1,7 | Varškės apkepas su sorų kruopomis. 1,3,7 Trintos uogos. | Omletas su sūriu. 1,3,7
Duona su sviestu. 1,7 Agurkas. |
Nesaldinta arbata. | Kefyras. 7 | Nesaldinta arbata. | Nesaldinta arbata. |
Informacija apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas:
1-gliutenas; 2-sezamo sėklos ir jų produktai,;3-kiaušiniai ir jų produktai; 4-žuvys ir jų produktai; 7-pienas ir jo produktai; 9-salierai ir jų produktai.
Pastaba: Įstaiga pasilieka teisę, esant būtinybei, keisti maisto produktus ar patiekalus, nesumažinant energetinės vertės.
Valgiaraštis mokiniams gegužės 12-16 d.
Pirmadienis
Pietūs | Pupelių sriuba su morkom ir cukinija
Duona su saulėgrąžomis Kepti lydekos kotletai Grikiai Sviesto ir grietinės padažas Morkos su česnaku Šviežias agurkas, paprika |
Antradienis
Pietūs | Šaltibarščiai
Netikri balandėliai su padažu Virtos bulvės Konservuoti agurkai Pomidorai |
Trečiadienis
Pietūs | Baltos duonos skrebutis
Trinta moliūgų sriuba Kepti varškėčiai Nesaldinto jogurto-uogų padažas |
Ketvirtadienis
Pietūs | Žirnių sriuba su perlinėmis kruopomis
Duona su saulėgrąžomis Kalakutienos maltinis Kietųjų kviečių makaronai, padažas Šviežių kopūstų, obuolių, morkų salotos Agurkai, pomidorai |
Penktadienis
Pietūs | Šviežių kopūstų sriuba
Duona su saulėgrąžomis Bulvių plokštainis su vištiena Grietinė Kefyras |
Pastaba: Įstaiga pasilieka teisę, esant būtinybei, keisti maisto produktus ar patiekalus, nesumažinant energetinės vertės.
Valgiaraštis darželio vaikams gegužės 12-16 d.
Pirmadienis | Antradienis | Trečiadienis | Ketvirtadienis | Penktadienis |
Pusryčiai 8.20 val. | Pusryčiai 8.20 val. | Pusryčiai 8.20 val. | Pusryčiai 8.20 val. | Pusryčiai 8.20 val. |
Avižinių kruopų košė su sviestu 1,7.
Citrininiai keksiukai. 1,3,7 |
3-jų grūdų košė su alyvuogių aliejumi. 1 Trintos uogos. Virti putpelių kiaušiniai. 3 Duona su sviestu ir pomidoru. 1,7 | 5 grūdų dribsnių košė. 1,7
Trintos uogos Riestainiai. 1,3 |
Miežinių kruopų košė su sviestu. 1,7
Jogurtukas. 7 |
Perlinių kruopų košė su sviestu. 1,7
Bananai. |
Nesaldinta arbata. | Nesaldinta arbata. | Nesaldinta arbata. | Nesaldinta arbata. | Nesaldinta arbata. |
Priešpiečiai 10 val. | Priešpiečiai 10 val. | Priešpiečiai 10 val. | Priešpiečiai 10 val. | Priešpiečiai 10 val. |
Vaisiai. | Vaisiai. | Vaisių glotnutis. | Vaisiai. | Vaisiai. |
Pietūs 11.30 val. | Pietūs 11.30 val. | Pietūs 11.30 val. | Pietūs 11.30 val. | Pietūs 11.30 val. |
Duona su saulėgrąžomis. 1 | Šaltibarščiai. 3,7 | Baltos duonos skrebučiai. 1 | Duona su saulėgrąžomis. 1 | Duona su saulėgrąžomis. 1 |
Pupelių sriuba su morkom ir cukinija. | Netikri balandėliai su padažu. 3,7 | Trinta moliūgų sriuba. 7 | Žirnių sriuba su perlinėms kruopomis.1
Kalakutienos maltinis. Kietųjų kviečių makaronai. 1,3,7 Sviesto ir grietinės padažas. 7 |
Šviežių kopūstų sriuba. 7
Bulvių plokštainis su vištiena.3,7 |
Kepti lydekos kotletai. 3,4
Grikiai. Sviesto ir grietinės padažas. 7 |
Virtos bulvės. | Orkaitėje kepti varškėčiai. 1,3,7 | Šviežių kopūstų, obuolių ir morkų salotos | Grietinė. 7 |
Morkos su česnaku
Agurkai. Paprika. |
Konservuotas agurkas.
Pomidorai. |
Nesaldinto jogurto-uogų padažas. 7 | Agurkas. Pomidoras. | Kefyras. 7 |
Pavakariai 15 val. | Pavakariai 15 val. | Pavakariai 15 val. | Pavakariai 15 val. | Pavakariai 15 val. |
Vaisiai. | Vaisiai. | Vaisiai. | Vaisiai. | Vaisiai. |
Vakarienė 15.50 val. | Vakarienė 15.50 val. | Vakarienė 15.50 val. | Vakarienė 15.50 val. | Vakarienė 15.50 val. |
Virti viso grūdo makaronai su kiauliena. 1
Pomidorai. Konservuoti agurkai. |
Varškės – ryžių apkepas. 1,7
Nesaldintas jogurtas. 7 |
Vištienos kukulis su sezamo sėklomis. 1,3,11. Ryžiai.
Pomidoras. Agurkas. Paprika. |
Lietiniai blynai su dešrele ir sūriu. 1,3,7
Nesaldintas jogurtas. 7 |
Pieniška makaronų sriuba. 1,7 Bandelė su spelta miltais ir cinamonu. 1,3,7 |
Nesaldinta arbata. | Kakava su pienu. 7 | Nesaldinta arbata. | Nesaldinta arbata. |
Informacija apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas:
1-gliutenas; 3-kiaušiniai ir jų produktai; 4-žuvys ir jų produktai; 7-pienas ir jo produktai; 9-salierai ir jų produktai; 11-sezamo sėklos ir jų produktai
Pastaba – Įstaiga pasilieka teisę, esant būtinybei, keisti maisto produktus ar patiekalus, nesumažinant energetinės vertės.