Menu Close

Valgiaraštis

PATVIRTINTA

Mažeikių darželio-mokyklos „Kregždutė“

direktoriaus įsakymu 2022 m. rugpjūčio 31 d. Nr. V1-55

 

Valgiaraštis mokiniams nuo lapkričio 28 d.

                                                                      Pirmadienis

Pietūs 

Patiekalo pavadinimas Rp. Nr. Išeiga Patiekalo maistinė vertė, g* Energinė* vertė, kcal
baltymai, g riebalai, g angliavandeniai, g
Bulvienė su makaronais 1,7 B1M2 150 2,18 4,22 17,8 116,69
Viso grūdo duona 1 VGRD 30 3,6 4,2 11,1 101,1
Ryžių troškinys su jautiena 7 642/1981 180 21,05 16,82 34,97 376,75
Konservuotas agurkas RG-A 50 1,4 0,65 9,5
Pomidoras P-1 40 0,4 0,08 1,64 6,8
Iš viso: 28,63 25,32 66,16 610,84

Informacija apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas:

1-gliutenas; 3-kiaušiniai ir jų produktai; 4-žuvys ir jų produktai; 7-pienas ir jo produktai; 9-salierai ir jų produktai; 11-sezamo sėklos ir jų produktai.

 

                                                                  Antradienis

Pietūs

Patiekalo pavadinimas Rp. Nr. Išeiga Patiekalo maistinė vertė, g* Energinė* vertė, kcal
baltymai, g riebalai, g angliavandeniai, g
Barščių sriuba su pupelėmis ir bulvėmis 7,9 6 150 2,89 4,72 14,14 102,97
Viso grūdo duona 1 VGRD 30 3,6 4,2 11,1 101,1
Koldūnai su kiauliena ir jautiena 1,3 P008 150 21,69 7,3 40,29 312,87
Sviesto ir grietinės padažas 7 1SV/GR 20 0,24 11,2 0,39 103,9
Iš viso: 28,42 27,42 65,92 620,84

Informacija apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas:

1-gliutenas; 3-kiaušiniai ir jų produktai; 4-žuvys ir jų produktai; 7-pienas ir jo produktai; 9-salierai ir jų produktai; 11-sezamo sėklos ir jų produktai.

 

                                                                    Trečiadienis

Pietūs

Patiekalo pavadinimas Rp. Nr. Išeiga Patiekalo maistinė vertė, g* Energinė* vertė, kcal
baltymai, g riebalai, g angliavandeniai, g
Žirnių sriuba su perlinėms kruopomis 1 35/2007 150 6,48 4,5 20,81 145,69
Viso grūdo duona 1 VGRD 30 3,6 4,2 11,1 101,1
Kepta lašiša 4 421 50 9,67 14,88 0,006 172,29
Sviesto ir grietinės padažas 7 1SV/GR 20 0,24 11,2 0,39 103,9
Grikiai   GRK   100 4,2 1,03 23,1 118,5
Burokėlių salotos su žirneliais 4-3/69T 60/20 3,61 3,09 10,65 88,38
Šviežias agurkas ŠV-A 40 0,32 0,08 0,92 4,4
Iš viso: 28,12 38,98 66,97 734,26

Informacija apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas:

1-gliutenas; 3-kiaušiniai ir jų produktai; 4-žuvys ir jų produktai; 7-pienas ir jo produktai; 9-salierai ir jų produktai; 11-sezamo sėklos ir jų produktai.

 

                                                                      Ketvirtadienis

Pietūs 

Patiekalo pavadinimas Rp. Nr. Išeiga Patiekalo maistinė vertė, g* Energinė* vertė, kcal
baltymai, g riebalai, g angliavandeniai, g
Pupelių sriuba su morkomis ir cukinijomis 11 150 4,83 4,14 19,36 134,04
Viso grūdo duona 1 VGRD 30 3,6 4,2 11,1 101,1
Kalakutienos kepsniukai 1 KK1 75 18,35 1,83 8,53 120,9
Virtos bulvės VTB 100 2,06 0,10 18,84 84,56
Sviesto ir grietinės padažas 7 1SV/GR 20 0,24 11,2 0,39 103,9
Vasariškos salotos VPKSK3 100 1,28 3,93 4,09 50,52
Iš viso: 30,36 25,40 62,31 595,02

Informacija apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas:

1-gliutenas; 3-kiaušiniai ir jų produktai; 4-žuvys ir jų produktai; 7-pienas ir jo produktai; 9-salierai ir jų produktai; 11-sezamo sėklos ir jų produktai.

 

                                                                     Penktadienis

Pietūs 

Patiekalo pavadinimas Rp. Nr. Išeiga Patiekalo maistinė vertė, g* Energinė* vertė, kcal
baltymai, g riebalai, g angliavandeniai, g
Kruopų sriuba su bulvėmis 1,7 5 150 2,57 4,68 21,79 136,66
Viso grūdo duona 1 VGRD 30 3,6 4,2 11,1 101,1
Kiaulienos maltinis 1,3 10-3/161 80 14,49 3,88 5,39 143,32
Sviesto ir grietinės padažas 7 1SV/GR 20 0,24 11,2 0,39 103,9
Kietųjų kviečių makaronai 1 KV-M 100 6,2 1,23 33,58 170,17
Morkos su česnaku MRK-12 50 0,66 3,12 5,5 46,88
Agurkas ŠV-A 40 0,32 0,08 0,92 4,4
Iš viso: 28,08 28,39 78,67 706,43

Informacija apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas:

1-gliutenas; 3-kiaušiniai ir jų produktai; 4-žuvys ir jų produktai; 7-pienas ir jo produktai; 9-salierai ir jų produktai; 11-sezamo sėklos ir jų produktai.

 

Valgiaraštis darželio vaikams nuo lapkričio 28 d.

    Pirmadienis     Antradienis   Trečiadienis   Ketvirtadienis   Penktadienis
Pusryčiai  8.20 val. Pusryčiai    8.20 val. Pusryčiai  8.20 val. Pusryčiai  8.20 val. Pusryčiai     8.20 val.
Viso grūdo avižinių dribsnių košė. Trintos uogos. Virtas kiaušinis. Viso grūdo duona su sviestu ir pomidoru. 1,7 Grikių košė su pienu. 7 Viso grūdo duona su sviestu ir pomidoru. 1,7 Manų košė su sviestu ir cinamonu. 1,7 Trintos uogos. Melionas. Avižinių kruopų košė su sviestu. 7 Varškė su kefyru ir trintomis uogomis. 7 Ryžių traputis. 3-jų grūdų košė su alyvuogių aliejumi. 1 Trintos uogos. Viso grūdo duona su sviestu ir pomidoru. 1,7 Putpelių kiaušiniai.
Nesaldinta arbata. Nesaldinta arbata. Nesaldinta arbata. Nesaldinta arbata. Nesaldinta arbata.
Priešpiečiai  10 val. Priešpiečiai 10 val. Priešpiečiai 10 val. Priešpiečiai 10 val. Priešpiečiai 10 val.
Sūrio lazdelė. 7 Vaisiai. Vaisiai. Vaisiai. Vaisiai.
Pietūs  11.30 val. Pietūs    11.30 val. Pietūs  11.30 val. Pietūs  11.30 val. Pietūs   11.30 val.
Viso grūdo duona. 1 Viso grūdo duona. 1 Viso grūdo duona. 1 Viso grūdo duona. 1 Viso grūdo duona. 1
Bulvienė su makaronais. 1,7 Barščių sriuba su pupelėmis ir bulvėmis. 7,9 Žirnių sriuba su perlinėmis kruopomis. 1 Kepta lašiša. 4 Sviesto ir grietinės padažas. 7 Pupelių sriuba su morkomis ir cukinijomis. Kruopų sriuba su bulvėmis. 1,7
Ryžių troškinys su jautiena. 7 Koldūnai su kiauliena ir jautiena. 1,3 Grikiai. Kalakutienos kepsniukai. 1 Virtos bulvės. Sviesto ir grietinės padažas. 7 Kiaulienos maltinis. 1,3 Sviesto ir grietinės padažas. 7 Kietųjų kviečių makaronai. 1
Konservuotas agurkas, pomidoras. Sviesto ir grietinės padažas. 7 Burokėlių salotos su žirneliais. Agurkas. Vasariškos salotos. Morkos su česnaku. Agurkas.
Pavakariai 15 val. Pavakariai 15 val. Pavakariai 15 val. Pavakariai 15 val. Pavakariai 15 val.
Vaisiai. Vaisiai. Vaisiai. Vaisiai. Grikių traputis.
Vakarienė  15.50 val. Vakarienė   15.50 val. Vakarienė  15.50 val. Vakarienė  15.50 val. Vakarienė  15.50 val.
Spelta miltų sklindžiai su obuoliais ir bananais. 1,3,7 Trintos uogos. Vištienos kumpeliai.  Žiedinių kopūstų ir ryžių troškinys. 7 Pieniška leistinukų sriuba. 1,3,7  Karštas sumuštinis su pomidoru ir fermentiniu sūriu. 1,7 Varškės apkepas su sorų kruopomis. 1,3,7 Trintos uogos. Pieniška perlinė sriuba. 1,7 Bandelė su dešrele. 1,3,7
Pienas 2,5%. 2 Arbata nesaldinta.   Nesaldinta arbata.  

 

Informacija apie alergiją ir netoleravimą sukeliančias medžiagas:

1-gliutenas; 3-kiaušiniai ir jų produktai; 4-žuvys ir jų produktai; 7-pienas ir jo produktai; 9-salierai ir jų produktai.

   Pastaba: Įstaiga pasilieka teisę, esant būtinybei, keisti maisto produktus ar patiekalus, nesumažinant energetinės vertės.

 

Skip to content