Menu Close

2022-2023 m.m.

Užaugo ir sparnus pakėlė dar viena ketvirtokų laida. Šiandien pirmokėliai, skambindami varpeliu, palydėjo ketvirtokus į muzikos salę, kur jų su nekantrumu jau laukė tėveliai, mokytojai, vadovai ir kiti mokyklos darbuotojai. Visiems susirinkusiems salėje skambėjo dainos, džiugino šokiai, buvo išsakyti nuoširdūs ketvirtokų padėkos žodžiai. Mokyklos direktorė Jurgita Skurdauskaitė ketvirtokams įteikė pradinio ugdymo baigimo pažymėjimus. Laikas praleistas kartu buvo ypatingas, tų akimirkų ilgai nepamiršime… Dėkojame pirmokėliams už suruoštą staigmeną bei ketvirtokų tėveliams už hortenzijos krūmelį mokyklai. Sėkmės ir gero skrydžio jums, ketvirtokai.
Mokytoja Kristina

(NUOTRAUKOS.)

Birželio 4 d. mūsų darželio komanda šiandien dalyvavo Lietuvos mažųjų žaidynių 3-ame finaliniame etape Palangoje. Neapsakomos emocijos, daug judesio bei olimpinė dvasia.

(NUOTRAUKOS)

Birželio 1 d. mūsų darželyje-mokykloje vyko šventė, skirta Tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti.

(NUOTRAUKOS)

Gegužės 31 d. visuomenės sveikatos specialistė R. Daubarienė 1 klasės mokiniams pravedė integruotą pamoką apie saugų elgesį prie vandens vasaros metu, papasakojo, ką daryti susižeidus. Ji mokė mokinius suteikti pagalbą užspringusiam žmogui. Dėkojame specialistei už įdomią ir labai naudingą pamoką!

(NUOTRAUKOS)

„Graži mūsų šeimynėlė šiandien susirinko…”
Ir išties, buvome ir esame lyg šeima: vaikai, tėvai, mokytojai…
Gegužės 30-ąją „Sudie, darželi” tarė mūsų priešmokyklinukai. Šventės būta nuostabios: dainos, šokiai, gražūs prasmingi vaikų išsakyti žodžiai ir tos didelės, permainingas emocijas atspindinčios vaikų akys.
Vaikai, laimingi būkite, sveiki jūs būkite ir dar sėkmingi!
Te jūsų visų gyvenimas būna ilgas ir gražus, kaip ta melodinga daina, vakar taip nuoširdžiai dainuota…
AČIŪ įstaigos direktorei už šiltus linkėjimus bei įteiktus diplomus, AČIŪ vaikams ir mokytojoms bei jų padėjėjoms už nuostabų atsisveikinimo koncertą, AČIŪ tėveliams už bendrystę, nuoširdumo kupinus žodžius
„Graži mūsų šeimynėlė šiandien susirinko…”
Ir išties, buvome ir esame lyg šeima: vaikai, tėvai, mokytojai…
Gegužės 30-ąją „Sudie, darželi” tarė mūsų priešmokyklinukai. Šventės būta nuostabios: dainos, šokiai, gražūs prasmingi vaikų išsakyti žodžiai ir tos didelės, permainingas emocijas atspindinčios vaikų akys.
Vaikai, laimingi būkite, sveiki jūs būkite ir dar sėkmingi!
Te jūsų visų gyvenimas būna ilgas ir gražus, kaip ta melodinga daina, vakar taip nuoširdžiai dainuota…
AČIŪ įstaigos direktorei už šiltus linkėjimus bei įteiktus diplomus, AČIŪ vaikams ir mokytojoms bei jų padėjėjoms už nuostabų atsisveikinimo koncertą, AČIŪ tėveliams už bendrystę, nuoširdumo kupinus žodžius

Šiandien 2 klasės mokinės Andrėja Domarkaitė, Astera Pilvelytė su mokytoja Rasa Naglisiene ir 1 klasės mokinė Luka Jasmontaitė su mama Rima ir mokytoja Ilona Matulevičiene dalyvavo rajoniniame meninio skaitymo konkurse „Žodis – pasaulio pradžia“. Konkursas vyko „Ventos“ progimnazijoje. Kol visi konkurso dalyviai laukė komisijos sprendimo, atliko Kahoot! užduotis. Mūsų mokyklos mokinės pelnė prizines vietas. Šaunuolės! Komisijos sprendimu 1-2 klasių grupėje  mūsų mokyklos 2 klasės mokinė Andrėja Domarkaitė pelnė 1 vietą! Ji apdovanota Mažeikių švietimo skyriaus padėkos raštu. Nuoširdžiausi sveikinimai nugalėtojai Andrėjai bei  Lukai ir Asterai, atstovavusioms mūsų mokyklą.
(NUOTRAUKOS)

Gegužės 26 d. pirmokai ne tik smagiai sportavo gyvenvietės žaidimų aikštelėje, bet ir surinko kitų vaikų išmėtytas šiukšles. Mokiniai stebėjosi, kodėl gyvenvietėje gyvenantys vaikai numeta ledų ir saldainių popierius aikštelėje. Juk šiukšlių dėžė yra prie pat aikštelės tvoros! Šaunuoliai pirmokėliai!
(Nuotraukos.)

Šokis ir muzikos skambesys apjungia, suburia, vienija. Tėvų ir pedagogų bendrystė  skatina augti ir bręsti nuostabiai asmenybei.
Dėkojame ugdytinių tėveliams už pagalbą, o mokytojoms Eligijai ir Gintei už etnokultūrinių vertybių puoselėjimą ir dalyvavimą „Ventos” progimnazijos organizuotame tradicinių šokių festivalyje „Gegužinė“.

Gegužės 18 d. pirmos klasės mokiniai kartu su mokytoja Ilona pakvietė mamytes, tėvelius, močiutes ir senelius į šeimos šventę „Pabūkim kartu“. Vaikai  savo artimiesiems skyrė  gražiausius eilėraščių posmus, dainas ir šokius. Smagu, kai visa šeima kartu!

(Nuotraukos.)

Būsimieji pirmokėliai šiandien pabuvo tikrais mokinukais, nes jų būsimoji mokytoja Kristina Balsienė pasikvietė visus į savo klasę. Čia vaikai susipažino su klasės taisyklėmis, patogiai įsitaisė mokykliniuose suoluose. Tada teko įveikti matematikos ir lietuvių kalbos užduotis, kad padėtų varlytei surasti klasėje pasislėpusius jos varliukus. Po sunkaus darbo vaikai ir patys pašokinėjo kaip varlytės. Pamokėlės pabaigoje rado mažuosius varliukus ir nebenorėjo su jais skirtis. Juos išsinešė į grupę, kad surengtų šokinėjimo varžybas.
(Nuotraukos.)

Gegužės 17 d. vėl sveikinomės su draugais iš Slovėnijos. (Tarptautinis projektas „Say hello to the world”). Trumpai pristatėme savo įstaigą „live show” formatu. Džiaugiamės, jog bičiuliai liko sužavėti mūsų aplinka, darbuotojais bei kasdienos darbais.
PU gr. vaikai ir jų mokytoja E. Tevelavičienė bei įstaigos logopedė L. Šličiuvienė

Akcija „Gegužė – mėnuo be smurto prieš vaikus“ siekiama ugdyti visuomenės atsakomybę už kiekvieną vaiką ir nepakantumą smurtautojams.3-4 klasių mokiniai piešė piešinius, kuriais išreiškė savo nuomonę pasakydami „Smurtui – ne”. Dėkojame visiems mokiniams, kurie prisijungė prie šios akcijos!

Socialinė pedagogė Silvija Ligeikienė

(Nuotraukos.)

Šiandien pirmokai, padedant lauko aplinkos tvarkytojai Sandrai, pasodino kardelius.

(Nuotraukos.)

Gegužės 11 d. „Viščiukų“ grupėje svečiavosi Lukos mamytė Kristina Jankauskė.  Jau ne pirmą kartą ji ateina su gražiomis idėjomis, smagių veiklų pasiūlymais. Džiugino šešėlių teatras ir pasektos lietuviškos pasakos. Vėliau vaikai mokėsi kurti, komponuoti, derinti natūralistinius paveikslus iš gamtos augalų. Paveikslai nuostabūs!

4 klasės mokinys Airidas Morozovas kartu su logopede Loreta Šličiuviene sėkmingai dalyvavo Viekšnių progimnazijos rajoninėje 3-4 klasių mokinių kalbos viktorinoje ,,Linksmasis pavasarėlis“.

(Nuotraukos.)

Gegužės 8 d.įvyko XI-asis darželių futbolo festivalis. Jame dalyvavo 14 rajono ikimokyklinių įstaigų komandų. Mūsų darželį atstovavo 2 ir 3 ugdymo grupių ugdytiniai.Vaikai apdovanoti atminimo medaliais, vaišinosi ledais.
Kviečiame kartu pasidžiaugti renginio akimirkomis.

Gegužės 8 d. mokykloje vyko pradinių klasių mokinių meninio skaitymo konkursas „Ant žodžio sparnų“. Mokinių deklamuojami eilėraščiai vertė įsiklausyti, įsijausti į žodžių skambesį ir prasmę. Visi dalyviai pasirodė puikiai, bet konkursas yra konkursas, todėl teko išrinkti geriausius tarp geriausių. Laureatėmis tapo ir atstovauti mokyklai Mažeikių miesto mokinių meninio skaitymo konkurse išrinktos: Andrėja Domarkaitė, Astera Pilvelytė (mokytoja Rasa Naglisienė) ir Luka Jasmontaitė (mokytoja Ilona Matulevičienė). Renginį vedė mokytoja Rasa Naglisienė.

Mūsų įstaigos erdves džiugina logopedės ekspertės Loretos Šličiuvienės nuostabaus grožio ir dydžio karpinių paroda ,,Paukščiai skelbia pavasarį”. Galite apsilankyti ir visą tai pamatyti.

Mūsų darželio-mokyklos „Viščiukų“ grupė ir šios grupės ugdytinės Sofijos Steponavičiūtės šeima dalyvavo Mažeikių rajono Viekšnių lopšelio-darželio „Liepaitė“ ir naujienų portalo http://www.xn--manokratas-69b.lt/ surengtoje tarptautinėje virtualioje parodoje „Trijų žodžių galia“.
Parodos globėja Seimo narė prof. habil.dr. Vilija Targamadzė.
Parodoje sulaukta per tūkstantį darbų. Šios parodos išskirtinumas – darbus reikėjo apibūdinti tik trimis taisyklingais žodžiais.
Visi dalyviai už gražius ir kūrybingus darbus sulaukė padėkų.
Mokytoja Dalia Saltuškienė

Kovo – balandžio mėn. logopedė Loreta Šličiuvienė ir PU 3 gr. ugdytinis Milanas Gulbinas dalyvavo respublikiniame ikimokyklinio ir pagalbos mokiniui specialistų, mokytojų kūrybiniame projekte ,,Kuriame kartu. Poezija eilutėse ir tarp jų“.

Balandžio 28 d. mūsų įstaigos mokiniai Arnas Reivytis, Armandas Stuglys, Airidas Morozovas kartu su logopede Loreta Šličiuviene dalyvavo „Senamiesčio“ progimnazijoje vykusioje popietėje „Draugystės ratas“.
(Nuotraukos.)

Balandžio 28 d. 1-4 klasių mokiniams vyko edukacija „3D rašiklis – kūrybiškiems moksleiviams“. Mokiniai gamino dovanėles mamytėms.
(Nuotraukos.)

Balandžio 27 d. Reivyčių bibliotekoje vyko rytmetys „Kiek knygų, kiek knygelių“, skirtas Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei.Renginyje dalyvavo Mažeikių darželio-mokyklos „Kregždutė“ priešmokyklinės grupės vaikai su mokytoja Egle Tevelavičiene ir mokytojos padėjėja Andželika Andrejaitiene.
Bibliotekoje daug įvairių knygų ir knygelių.Su vaikučiais ieškojome pačių storiausių, didžiausių, mažiausių, ploniausių knygų.Visi susidomėję  vartė knygelės.
Dėkojame bibliotekininkėms!

Balandžio 27 d. 1-4 klasių mokiniai kartu su šokių mokytoja minėjo Tarptautinę šokių dieną ir visi kartu judėjo šokių ritmu.

(Nuotraukos.)

Sveikatą stiprinančių mokyklų tinklo veikla mini 30 -ąjį jubiliejinį gimtadienį. Ta proga darželio ugdytiniai kartu su mokytojomis organizavo judrų rytmetį. Visi mankštinosi, rungtyniavo estafetėse, žaidė įvairius žaidimus.

Sveikiname 2 klasės mokinę Andrėją Domarkaitę! Mokinė dalyvavo duetų popietėje „Žvaigždės ir žvaigždutės“ . Jai įteikta „Vaikiškiausio dueto“ nominacija.

Tęsiame tarptautinį projektą „Say hello to the world”. Šiandien su draugais iš Slovėnijos turėjome labai smagų video pokalbį. Kalbėjome apie šeimas, tradicijas, o taip pat ir išmokome keletą naujų žodžių slovėniškai.
PU mokytoja E. Tevelavičienė, logopedė L.Šličiuvienė
(Nuotraukos.)

Pirmokai vykdė gamtosaugos programą ,,Augalų ir naudingų vabalų pasaulis“. Mokiniai nemažai sužinojo apie bites ir jų naudą. Vėliau integruotos pamokos metu gamino bites.
(Nuotraukos.)

Balandžio 20 d. darželyje-mokykloje „Kregždutė“ vyko rajono ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų gamtosauginė konferencija „Išsaugokime tai, ką sukūrė gamta“. Dalyvavo lopšelių-darželių „Gintarėlio“, „Jurginėlio“, „Saulutės“, „Giliuko“, „Linelio“, „Buratino“, „Pasakos“, „Žilvičio“ , „Delfino” ir darželio mokyklos „Kregždutė“ mokytojos, kurios dalijosi pristatė savo įstaigoje vykdytus projektus, dalijosi gerąja patirtimi, idėjomis ir sumanymais ugdant vaikus kaip gamtos mylėtojus, skatinant tvarų naudojimą, gerbiant ir saugant visą, kas gyva. Konferencijoje dalyvavo ir mintimis bei savo įžvalgomis pasidalijo savivaldybės aplinkos ir sveikatos apsaugos skyriaus vedėjas Zigmantas Kristutis ir socialinis partneris miško apsaugos specialistas Paulius Gedrimas.

(Nuotraukos.)

Padėkomis apdovanoti mokiniai, kurie  dalyvavo 1-4 klasių mokinių STEAM virtualioje kūrybinių darbų parodoje „Vabalų karalystė“ ir kruopščiausiai atliko kūrybinius darbelius. Padėkomis apdovanotos ir mokinius paruošusios mokytojos.

Ketvirtokai dalyvavo respublikiniame bendrojo lavinimo mokyklų 1-4 klasių mokinių fotografijų virtualiame konkurse „Aš tavo gimtinė 2023“. Padėkomis apdovanoti gražiausių fotografijų autoriai: Silvestras Samavičius, Goda Kryžiūtė, Kristupas Pocius.

Mokytoja Kristina Balsienė

Akimirkos iš vaikų Mažųjų Velykėlių rytmečio.

(Nuotraukos.)

Baigėsi Mažeikių darželio-mokyklos ,,Kregždutė” mokytojų Kristinos Balsienės, Rasos Naglisienės ir Ilonos Matulevičienės organizuota rajoninė 1-4 klasių mokinių STEAM virtuali kūrybinių darbų paroda „Vabalų karalystė“. Organizuotos parodos tikslas – taikant STEAM metodus, skatinti vaikus aktyviai stebėti, tyrinėti, pažinti, kurti, konstruoti vabalus iš gamtinės medžiagos ir antrinių žaliavų. Dėkojame visiems projekte dalyvavusiems mokiniams, pedagogams. Dalinamės puikių darbelių vaizdo įrašu.

Balandžio 7 d. darželyje – mokykloje „Kregždutė” – vyko nuostabi pavasarinė akcija „Papuošk medelį paukščiais”. Dėkojame mokinių tėvams, pedagogams bei visai bendruomenei už kūrybiškumą ir bendrystę puošiant mūsų įstaigos aplinką.
Priešmokyklinio bei ikimokyklinio ugdymo vyr. mokytojos Eglė Tevelavičienė ir Neringa Valatkevičienė(Nuotraukos.)

Balandžio 7 d. 1- 4 klasių mokiniams vyko integruotos pamokos, skirtos artėjančioms Velykoms.
(Nuotraukos.)

Balandžio 6-ąją Lietuvoje minima Saugaus eismo diena, skatinanti atkreipti dėmesį į saugumą kelyje. Šiandien integruotos pamokos metu mokytoja Ilona priminė 1 klasės mokiniams saugaus eismo taisykles gatvėje, kelyje.

(Nuotraukos.)

Už dalyvavimą respublikiniame pradinių klasių mokinių piešinių konkurse „Gyvenimas pasakoje. Mano mėgstamiausias personažas“ padėkos raštais apdovanotos šios mergaitės: Debora Pilvelytė 1 kl., Elija Barzdytė 1 kl., Akvilė Sovaitė 4 kl., Neila Bartusevičiūtė 4 kl. bei jas paruošusios mokytojos Kristina Balsienė ir Ilona Matulevičienė.

Balandžio 5 d. išvežta perdirbimui  įvairi buitinė ir biuro technika, panaudoti elementai. Ačiū, kad saugome gamtą kartu!
(Nuotraukos.)

Balandžio 5 d. darželio vaikai minėjo Pasaulinę sveikatos dieną. Svečiuose – visuomenės sveikatos specialistė Romana Daubarienė. Ji kartu su vaikais gamino sveikuolišką kokteilį su vaisiais.
(Nuotraukos.)

„Pelėdžiukų“ grupės vaikai kartu su auklėtoja lankėsi sodyboje „Bite le Vanda“. Vaikai ne tik daug sužinojo apie bites, ragavo medų bei jo produktus , bet  dar žaidė žaidimus, atliko įvairias linksmas užduotis. Dėkojame sodybos Bitė Le Vanda šeimininkei Sandrai už šiltą priėmimą.
(Nuotraukos.)

Artėjant šv. Velykoms mūsų įstaiga puošiasi velykinėmis dekoracijomis. Savo darbeliais mokyklos aplinką papuošė ir 1-4 klasių mokiniai.

(Nuotraukos.)

Balandžio 3 d. mokytojos Kristinos Urbonienės ir soc. pedagogės Silvijos Ligeikienės iniciatyva mūsų mokyklos bendruomenė paminėjo autizmo spektro turinčių žmonių dieną. Žiūrėjome filmuką ir supratome, kaip svarbu tokius žmones atpažinti ir jiems padėti. Žmonės, turintys autizmą, lygiai taip pat kaip ir kiti nori turėti draugų, būti mylimais ir mylėti, nori būti suprasti, gerbiami ir vertinami. Vaikai spalvino ir rašė linkėjimus ant lietaus lašelių. Renginuko pabaigą užbaigėme draugystės šokiu.
(Nuotraukos.)

Kovo 31 d. dramos būrelį lankantys vaikai savo spektakliu „Pagrandukas kitaip“ pradžiugino pačius mažiausius mūsų įstaigos ugdytinius – darželinukus.
(Nuotraukos.)

Kovo 30 d.  pirmokai kartu su mokytoja Ilona lankėsi Reivyčių bibliotekoje. Joje vyko knygų skaitymo valandėlė „Paskaitykime knygelę“, skirta balandžio 2-ajai – Tarptautinei vaikų knygos dienai. Vaikai klausėsi bibliotekininkės Sonatos skaitomų linksmų istorijų, minė eiliuotas mįsles, bandė perskaityti greitakalbę. Visiems buvo linksma ir smagu! Ačiū bibliotekininkei Sonatai už įdomią ir naudingą pamoką!
(Nuotraukos.)

Kovo 29 d. mūsų mokykloje – Teatradienis. Visi mokinukai, mokytojai ir kiti darbuotojai šiandien turėjo galimybę apsirengti savo mėgstamais pasakų personažais. Dramos būrelį lankančios ketvirtokės kartu su savo mokytoja Kristina Balsiene sukūrė personažus ir suvaidino spektaklį „Pagrandukas kitaip“. 2 klasės mokinukų mamos kartu su mokytoja Rasa Naglisiene pademonstravo savo talentus suvaidindamos spektaklį „Coliukė“. Smagu, kad Teatradienis visiems suteikė daug džiugių akimirkų ir emocijų.

(Nuotraukos.)

Kovo 29 d. ketvirtokai dalyvavo nuotolinėje įdomioje pamokoje „Mažiau – tvariau! Arčiau – sveikiau!”. Mokiniai pagilino žinias apie tvarumą, maisto tausojimą, ekologinius bei nacionalinės kokybės maisto produktus ir sveika mitybą.
(Nuotraukos.)

Patyčių prevencija būtina jau ankstyvame amžiuje, nes būtent šiame raidos tarpsnyje mezgasi pirmieji ilgalaikiai santykiai, įsiliejama į kolektyvą. Įstaigos socialinė pedagogė Silvija Ligeikienė darželio vaikams skaitė pamokančią istoriją apie tai, kaip turėtų elgtis pastebėję, kad tyčiojasi iš kitų, kodėl negalima to daryti patiems.
(Nuotraukos.)

Kovo 23 d. ikimokyklinio ugdymo mokytojos Dalia Saltuškienė ir Neringa Valatkevičienė skaitė pranešimą respublikinėje ankstyvojo amžiaus vaikų ugdytojų metodinėje-praktinėje konferencijoje „Ankstyvojo amžiaus vaikų kalbos ugdymo metodai ir jų ugdymo(si) galimybės“, kurią organizavo Mažeikių lopšelis-darželis „Saulutė“. Pranešimo tema „Patrauklios veiklos, ugdant ikimokyklinio amžiaus vaikų kalbą, Mažeikių darželyje-mokykloje „Kregždutė“.

(Nuotraukos.)

Kovo 23 d. 2 klasės mokiniai su mokytoja Rasa Naglisiene pasikvietė į svečius savo draugus „Viščiukų“ grupės vaikučius ir jų mokytoją Dalią Saltuškienę. Drauge atlikome neįtikėtiną eksperimentą – iš paprasčiausių ingridientų savo rankutėmis gaminome nuostabios spalvos ir kvapo muilą! Muilus gaminome iš ekologiškos muilo bazės. Naudojame eterinius aliejus , čiobrelio žoleles ir kitus vertingus priedus. Gamindami muilą vaikai atsipalaidavo, pasinėrė į aromatų pasaulį, o pačių pagamintas muilas su pasirinktais kvapais buvo puiki dovana, sau ar artimiesiems.

(Vaizdo įrašas.)

Kovo 22 d. socialinė pedagogė Silvija Ligeikienė  su 1-4 klasių mokiniais skaitė ir aptarė M. Jurgaitytės knygą „Ypatingas”. Skaitydami šią knygą mokiniai mokėsi empatijos, kalbėjo apie patyčias, jausmus.
(Nuotraukos.)

Kovo 22 – oji – Pasaulinė vandens diena, kurios tikslas – skatinti sąmoningą požiūrį į vandenį ir jo didžiulę svarbą kiekvienam iš mūsų. Ta proga 1-4 klasių mokiniams vyko integruota pamoka apie vandens naudą mūsų sveikatai, apie taupymo būtinybę ir antrinį panaudojimą, apie vandens užterštumą ir žalą gyvūnijai bei augalijai. Mokytojos Ilonos Matulevičienės iniciatyva mokiniai žiūrėjo filmukus apie gyvūnų gelbėjimą.
(Nuotraukos.)

Šokių būrelio vaikai ir jų mokytoja Agnė Žlibinienė  dalyvavo akcijoje.

Tęsdami Žemės dienai skirtas veiklas, darželio-mokyklos bendruomenė kieme iškėlė Žemės vėliavą, klausėsi muzikos mokytojos Gintės Tichonovos paruošto dainų būrelio koncerto, smagiai pašoko bendrą šokį, paminėjo tradicinę darželio šventę Gandrines. Vėliau visi draugiškai, smagiai nusiteikę sutvarkė darželio-mokyklos aplinką ir savo grupių bei klasių darželius.
(Nuotraukos.)

Šiandien mūsų darželio-mokyklos bendruomenė prisijungė prie socialinės akcijos „Nenurašau, o palaikau“ ir visi atėjo mūvėdami skirtingų spalvų kojines. Vėliau mokytojos Kristinos Balsienės iniciatyva visi mokiniai ir paruošiamosios grupės vaikai sušoko šokį „Skirtingos kojinės“.
(Nuotraukos.)

Darželio vaikai kartu su savo mokytojomis dalyvavo socialinėje akcijoje „Nenurašau, o palaikau“ .

(Nuotraukos.)

Kovo 20-ąją visame pasaulyje minima Žemės diena. Šią dieną prasmingai pasitiko ir mūsų mokyklos 1, 2 ir 4 klasių mokiniai. Integruotų pamokų metu mokiniai įgijo daugiau žinių apie Žemės svarbą visų mūsų gyvenime, apie gerus darbus, padedančius puoselėti mūsų planetą.

(Nuotraukos.)

Kovo 20 d. Mažeikių darželio-mokyklos „Kregždutė“ PU „Pelėdžiukų“ 3 grupės vaikai su mokytoja Egle Tevelavičiene ir logopede Loreta Šličiuviene nuo 2023 metų spalio mėn. dalyvauja tarptautiniame projekte „Pasakyk pasauliui labas“ (angl. „Say hello to the world“). Pagrindinis projekto tikslas – skatinti vaikus būti draugiškais, padėti įveikti stereotipus ir išankstines nuostatas dėl įvairios socialinės aplinkos, skatinti pagarbą kitoms tautoms, kultūroms ir tradicijoms, susipažinti su tautų skirtumais, mokytis bendrauti nuotoliniu būdu.

Projektas plėtojamas įgyvendinant „Penkių pirštų“ programą, kurią sudaro penkios temos: „Aš“, „Aš ir mano šeima“, „Aš ir mano darželis“, „Aš ir mano miestas“, „Aš ir mano šalis“.

Jau įvyko 2 virtualūs susitikimai vasario 24 ir kovo 15 dienomis: Slovėnijos Respublikos, Ljubljana miesto darželio vaikai su mokytoja Sonja Šubic Hurčak ir Mažeikių darželio-mokyklos „Kregždutė“ PU „Pelėdžiukų“ 3 grupės vaikai su mokytoja Egle Tevelavičiene bei logopede Loreta Šličiuviene.

Šių susitikimų ugdytiniai labai laukė. Kiekviena grupė parengė prisistatymą tema „Aš“.

Susitikimą pradėjo Slovėnijos darželio vaikai, jie demonstravo nupieštas savo širdeles su vardais ir dainavo (pasisveikinimo, atsisveikinimo ir apie draugystę) dainas.  O Lietuvos vaikai su mokytoja Egle deklamavo pasisveikino eilėraštuką, dainavo dainelę „Su kojelėm trep, trep, trep“, logopedė Loreta vaikus žaidino smagiu žaidimu „Koks tavo vardas“.

Kitame susitikime, Lietuvos vaikai, pasidarę pasus ir pasiėmę kelioninį lagaminą, virtualiai ,,skrido“ į Slovėnijos respublikos darželį pas naujuosius draugus. Demonstravo pasus, anglų kalba prisistatė, dainavo lietuvišką dainą apie meilę savo šaliai Lietuvai. Vieni kitus mokė gražių ir labai svarbių žodžių, demonstravo meilę savo šalims.

Labai džiaugiamės, kad viskas praėjo sklandžiai, lauksime kitų susitikimų su naujais draugais iš Slovėnijos.

PU 3 gr. ,,Pelėdžiukų“ vaikai, vyresnioji mokytoja Eglė Tevelavičienė ir logopedė ekspertė Loreta Šličiuvienė.
(Nuotraukos.)

Kovo 17 d. 1 klasės mokiniai vykdė gamtosaugos programą ,,Augalų ir naudingų vabalų pasaulis“. Pirmokai susipažino su melisų ir takažolių naudingomis savybėmis, tyrinėjo šias vaistažoles, ragavo arbatas. Vėliau mokiniai piešė takažoles.
(Nuotraukos.)

Kovo 14 d. į Mažeikių rajono savivaldybę susitikti su jos vadovais vyko 2 ir 4 klasių mokiniai ir jų mokytojos Rasa Naglisienė ir Kristina Balsienė.Vaikai papasakojo apie savo mokyklą, pamokas, atsakė į klausimus, diskutavo. Savivaldybės meras Vidmantas Macevičius ir jo pavaduotojas Paulius Auryla paaiškino, kas yra Savivaldybė, ką veikia meras ir jo pavaduotojai, kokia Savivaldybės administracijos darbuotojų veikla. Rajono vadovai domėjosi, kokie dalykai vaikams labiausiai sekasi ir patinka mokykloje, kokius rajone esančius miestus ir kaimus jie žino ir kt. Mokiniai noriai bendravo, atsakinėjo į jiems užduotus klausimus, kalbėjo apie Lietuvos valstybės, Mažeikių rajono vėliavų spalvas ir simbolius, diskutavo apie švarios gamtos išsaugojimą.

(Nuotraukos.)

 

Kovo 14 d. „Kiškiukų“ grupės vaikai tęsė projektinę veiklą, kurioje nagrinėjo vaistinę ramunėlę. Tyrinėjo jos sandarą, lygino su kitomis vaistažolėmis, uostė, gėrė ramunėlių arbatą, apžiūrėjo vaistažoles per mikroskopą, naudojosi padidinamuoju stiklu, piešė su arbata – buvo tikri mokslininkai!

Mokytoja Neringa Valatkevičienė

(Nuotraukos.)

 

Priešmokyklinės grupės vaikai – sodo detektyvai! Vaikai stebės augimo procesą nuo mažos sėklytės iki augalo, rūpinsis jais.

(Nuotraukos.)

 

Kovo 10 d. pirmokai vykdė gamtosauginę programą „Augalų ir naudingų vabalų pasaulis“. Mokiniai gamino boružėles iš popierinių lėkščių, lipdė jas iš plastilino.

(Nuotraukos.)

Darželio vaikai bei jų mokytojos sveikina visus su Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena! 🇱🇹
Džiaugiamės, kad esame laisvi! Laisvi šokti, dainuoti, bėgti, svajoti…

Darželio ir mokyklos ugdytinių parodos, skirtos Kovo 11-osios – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimui.

(Nuotraukos.)

 

Minint 33-ąsias Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo metines Mažeikių darželio-mokyklos „Kregždutė“ mokiniai dalyvavo pilietinėje iniciatyvoje „GYVASIS TAUTOS ŽIEDAS“.

 

 

Kovo 10 d. 2 klasės mokinės Astera Pilvelytė ir Andrėja Domarkaitė, kurias  paruošė muzikos mokytoja Gintė Tichonova, dalyvavo muzikos festivalyje „Yra šalis – Lietuva“, skirtame Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Šventė vyko Mažeikių Pavasario progimnazijoje.

(Nuotraukos.)

 

Šiandien 1-4 klasių mokiniai kartu su savo mokytojomis dalyvavo „Swedbank“ iniciatyva surengtoje didžiausioje nuotolinėje pamokoje „Mokonomika“. Ekspertai bei gerai žinomi žmonės pasidalino žiniomis, patirtimi ir įdomiomis istorijomis tvarumo, pilietiškumo, finansinio raštingumo ir kitomis aktualiomis temomis.

(Nuotraukos.)

 

Šiandien muzikos mokytoja Gintė Tichonova kartu su darželio vaikais pakvietė visus atvykti į  tradicine jau tapusią Kaziuko mugę. Kiekvienais metais mokiniai su dideliu nekantrumu laukia šios šventės, kurios metu turi galimybę gražiai išsidėlioti kartu su tėveliais  kruopščiai pagamintus gaminius ir bent akimirkai tapti tikrais prekybininkais. Nuoširdžiai dėkojame darželio vaikų ir mokinių tėveliams, seneliams už pagalbą ruošiantis mugei, mokytojai Gintei už mugės organizavimą ir sukurtą šventišką pavasarinę nuotaiką!

(Nuotraukos.)

 

Šiandien šešios ketvirtokės: Neila Bartusevičiūtė, Goda Kryžiūtė, Urtė Šidlauskaitė, Viltė Bukauskaitė, Samanta Girdvainytė ir Akvilė Sovaitė su mokytoja Kristina Balsiene dalyvavo Mažeikių K. Jagmino suorganizuotoje viktorinoje „Mano kraštas“. Joje teko rungtis su kitų mokyklų komandomis ir nemažai paplušėti atliekant užduotis. Mergaitės grįžo patenkintos ir su medaliais, o mokytojai įteikta padėka už mokinių paruošimą viktorinai.

(Nuotraukos.)

 

Šiandien mūsų mokykloje 1-4 klasių mokiniams vyko edukacija „Afrikinės sraigės“. Sraigių veislyno savininkas Audrius papasakojo apie sraigių auginimą, priežiūrą ir mitybą. Mokiniai sužinojo, kaip jos kvėpuoja,  kaip deda kiaušinius, kiek metų gyvena,  kada miega… Labiausiai vaikams patiko apžiūrėti sraiges iš arti, jas paglostyti.

(Nuotraukos.)

Ketvirtokai su mokytoja Kristina Balsiene dalyvavo Lietuvos Nacionalinės misijų tarnybos organizuotame piešinių konkurse „Jūs būsite mano liudytojai“. Už piešinius įteiktas kun. Alessandro Barelli Nacionalinės misijų tarnybos direktoriaus padėkos raštas.

 

Šiandien darželio-mokyklos bendruomenė šventė Užgavėnes. Rytą „persirengėliai“  pasitiko su daina ir šokiais, kurie nepatiko Lašininiui. Jis stengėsi susirinkusią publiką įtikinti, kad reikia valgyti daug lašinių, gulėti ant pečiaus, vargo neturėti ir žiemos nevaryti. Su tokiomis Lašininio kalbomis nesutiko Kanapinis. Kad ir būdamas liesas, jis nepabūgo ir stojo į kovą. Visi šūksniais ir plojimais palaikė Kanapinį. Virvės tempimo varžybos padėjo išaiškinti nugalėtoją, kuriuo tapo Kanapinis. Persirengėliai džiaugėsi, kad tuoj sulauks pavasario. Vėliau visi jėgas išbandė įvairiose rungtyse, o po to vaišinosi blynais ir kakava.
(Nuotraukos.)

Mes už JUDĖJIMĄ! Ne bet kokį, už KOKYBIŠKĄ! Tad, šių metų projekto „Lietuvos mažųjų žaidynės“ tikslas – ugdyti vaikų fizinį raštingumą.

 

Jau greitai žiemą išvarysime iš kiemo. Gaila, kad ji šiais metais nebuvo dosni žiemiškais džiaugsmais ir pramogomis. 2-os klasės mokiniai su mokytoja Rasa Naglisiene ir jauniausi darželio ugdytiniai su mokytoja Dalia Saltuškiene susitiko ir drauge kūrė „žiemiškas“ bendras veiklas. Neužteko vieno karto, nes norėjosi tiek daug visko sužinoti, išmėginti, pabandyti. Pritaikę STEAM atliko bandymus ir eksperimentus. Pirmiausia – sausas ledas. Tai naujiena, todėl buvo labai svarbu pradžioje atidžiai perskaityti instrukciją ir jos laikytis. Šaunuoliai antrokai, jie tai padarė labai atsakingai. O kiek emocijų suteikė garai, putos, spalvoti „karoliai“, virstantys iš dubens! Labai patiko piešti spalvotais sušalusio vandens kubeliais, lipalu ir druska, skutimosi putomis, guašu ant netradicinių paviršių. Išsiaiškino, kad balionus galima pripūsti taip pat netradiciškai- sodos ir acto mišinio garais. O soda ir krakmolas tinkami „sniego“ gamybai. Smagu buvo kurti „vulkano“ išsiveržimą, stebėti spalvotą „lavos“ tekėjimą. Gera visiems susipažinti ir drauge veikti. Susitarę dar susitikti, padovanojome vieni kitiems eilėraščių ir dainų apie žiemą.
(Nuotraukos.)

2 klasės mokiniai ir jų mokytoja Rasa Naglisienė dalyvavo respublikiniame 1-4 klasių mokinių projekte „Būk mano draugas“.
https://padlet.com/rasvitaskrodeniene/qd43t7529hj0mr7k
Antrokai rašė laiškus Klaipėdos Liudviko Stulpino progimnazijos 2B klasės mokiniams. Gavę atsakymus visi susitiko Zoom platformoje organizuotame susitikime.

(Nuotraukos.)

2 klasės mokinė Astera Pilvelytė dalyvavo „Kings“ olimpiados finale ir pasiekė pirmąjį žinių lygmenį savo amžiaus grupėje.

Vasario 8 d.  pirmokai šventė Šimtadienį  – „100 dienų, kai esu pirmokas“. Pirmas siurprizas, kuris labai nustebino mokinius – ketvirtokų ir jų mokytojos Kristinos Balsienės sveikinimas ir padovanoti Šimtadienio akiniai. Ačiū už puikius akinius! Vėliau pirmokai turėjo įveikti  lietuvių kalbos, matematikos, sporto ir pasaulio pažinimo iššūkius, susijusius su 100. Šaunuoliai mokiniai iššūkius įveikė labai lengvai ir už tai mokytojos buvo apdovanoti Šimtadienio medaliais. Kitas siurprizas –  sveikatos priežiūros roboto  Beimakso viešnagė. O kiek pirmokėliams buvo džiaugsmo! Už šį siurprizą ir suteiktas teigiamas emocijas nuoširdžiai dėkoju Deboros tėveliams Linai ir Juliui Pilveliams.

Mokytoja Ilona Matulevičienė

(Nuotraukos.)

Vasario 8 d. 4 klasės mokiniai su mokytoja Kristina  Balsiene dalyvavo Reivyčių bibliotekoje bibliotekininkės Sonatos Brasienės organizuotame edukaciniame užsiėmime „Ar esi saugus internete?“, skirtame Saugesnio interneto savaitei.
Užsiėmimo metu bibliotekininkė papasakojo, kaip elgtis internete, kokios asmeninės informacijos negalima viešinti, kokių nuotraukų nedera skelbti, paaiškino, kodėl negalima tikėti viskuo, kas skelbiama internete.
Vėliau visi mokiniai pasitikrino savo žinias, atsakydami į testo klausimus.

Vasario 6 d. ketvirtokai dalyvavo STEAM code Academy komandos nuotolinėje pamokoje „STEAM veikla Animacijos magija“. Mokiniai susipažino su animacijos istorija, aiškinosi animacijos principus, sužinojo, kas yra Zoetropas ir kokių priemonių reikia jam pasigaminti. Teko nemažai įdėti darbo kol norimą rezultatą pasiekėme. Visiems pavyko iš antrinių žaliavų pasigaminti savo „Zoetropą“, jį išbandyti ir taip prisiliesti prie senosios animacijos.

Vasario 3 d. irmokai vykdė gamtosauginę programą „Augalų ir naudingų vabalų pasaulis“. Susipažino su boružėmis. Mokiniai sužinojo, kiek ir kokių rūšių boružių gyvena Lietuvoje, kokią jos teikia naudą. Pirmokai žiūrėjo filmus apie boružių vystymosi ciklą, apie tai, kaip jos ieško maisto. Vėliau mokiniai gamino boružes iš kiaušinių dėklų.
(Nuotraukos.)

Vasario 2 d. mūsų įstaigos priešmokyklinukai turėjo unikalią galimybę lankytis vienoje didžiausių aliuminio liejimo ir CNC apdirbimo įmonių Lietuvoje UAB „ABF LT”!
O kiek ten visokių įrengimų: staklių, mašinų, robotų ir visokių kitokių mechanizmų… Buvo be galo įdomu ir naudinga. Už šią galimybę ir naują patirtį dėkojame įmonės marketingo vadovui Mykolo tėveliui Karoliui Jacinavičiui! Ačiū už puikiai ir įdomiai paruoštą pristatymą bei ekskursiją!

Sveikiname Tarptautinio edukacinio konkurso „Olympis 2022-Rudens sesija“ dalyvius.  1-4 klasių mokiniai apdovanoti I, II, III laipsnio diplomais ir padėkomis. Pirmos klasės mokiniai Andrėja Pupšytė, Nedas Antanavičius ir antros klasės mokiniai Andrėja Domarkaitė, Justas Jankus už puikius rezultatus apdovanoti medaliais.

Sausio 31 d. turėjome labai darbingą ir jaukų susitikimą. Įstaigoje svečiavosi mūsų partnerių, HEROJAUS mokyklos atstovės Ieva ir Eugenija iš Kauno. Vaikai pakvietė viešnias įsitraukti į rytinę veiklą, kartu pasimankštinti.
Aptarėme nūdienos priešmokyklinio ugdymo aktualijas, bendrus ateities planus, pasidalinome idėjomis bei įžvalgomis.
Ačiū, buvo labai malonu susitikti!
Jau ne pirmus metus mūsų įstaigos vaikai, padedami tėvelių, ikimokyklinio, priešmokyklinio ugdymo, pradinio ugdymo pedagogų bei logopedės, dalyvauja „Kartu paskaitykime knygelę” – prasmingame tarptautiniame projekte, skatinančiame vaikus „prisijaukinti” knygą bei pamėgti skaitymą. Nuoširdų AČIŪ tariame projekto koordinatorei logopedei Gilijai Gajauskienei bei vaikų rašytojai, nuostabių knygų vaikams autorei Evelinai Daciūtei. Už pagalbą dėkojame ir  Reivyčių bibliotekos bibliotekininkei Sonatai Brasienei.
“Seku seku pasaką, vilkas rijo ašaką,
ant raudono kelmo, ant močiutės delno.
Ilgą ilgą kaip smilga, ilgą ilgą kaip smilga…”
Šiandien  (sausio 30 d.) darželinukai žiūrėjo pasakų motyvais paremtą spektaklį „Pelytės Sūrytės namučiai”: apie draugystę, nuoširdumą bei gebėjimą dalintis. Spektaklio sumanytoja – ikimokyklinio ugdymo mokytoja Romualda Krakienė. Vaidino visų darželio grupių mokytojos.
Džiaugiamės, jog spektaklis vaikams patiko: skatino aptarti, pamąstyti bei savo mintimis dalytis su draugais.
(Nuotraukos.)

Sausio 27 d. 1 klasės mokiniai vykdė gamtosauginę programą  „Augalų ir naudingų vabalų pasaulis“ . Pirmokai susipažino su aviečių  ir juodųjų serbentų uogų, lapų gydomosiomis savybėmis. Mokiniai  tyrinėjo aviečių ir juodųjų serbentų lapus, vaišinosi aviečių arbata. Vėliau  pirmokai mokėsi piešti avietes.

(Nuotraukos.)

Sausio 26 d. „Viščiukų“ grupės vaikai lankėsi Reivyčių bibliotekoje. Bibliotekininkė Sonata Brasienė skaitė pasaką, vaikai savarankiškai vartė knygutes. Einant į biblioteką netikėtai privažiavo policijos automobilis. Pareigūnė padovanojo vaikams po atšvaitą. Visi grįžo pilni smagių įspūdžių!

(Nuotraukos.)

Sausio 25 d. 2 klasės mokinių anglų kalbos, dailės ir technologijų integruota pamoka. Pamokos tema: „ABC day“. Pamokos metu mokiniai prisiminė visas anglų abėcėlės raides, skaičiavo iki 10, įvardijo spalvų pavadinimus, linksmai sudainavo dainelę ,,Hello and welcome“. Vėliau,  pasipuošę gražiomis karūnėlėmis, kurias padėjo pasigaminti mokytoja Rasa Naglisienė, eilėraštukais  pristatė raides.

(Nuotraukos.)

Sausio 25 d.  priešmokyklinėje grupėje vykdoma projektinė veikla “Profesijos“. Vaikai, padedami tėvelių, jiems priimtina forma, parengia pristatymą apie vieno iš tėvų profesiją.
Estrėja pakvietė savo tėvelius „gyvai“ papasakoti apie savo profesijos ypatumus bei vingrybes. Ačiū už bendradarbiavimą bei įdomų susitikimą mamai Vilmai bei tėčiui Laimonui.
Sausio 25 d.  Mažeikių „Ventos“ progimnazijos 3b klasės mokiniai ir jų mokytoja Jurgita jungiasi prie visą savaitę trukusios skaitymo akcijos. Gintarė, Augustė, Emilija, Atėnė, Joris, Diana ir Austėja skaitė labai ypatingą  Janinos Degutytės pasaką „Žydrasis obuolys“.
„Kiškučių“ ir „Pelėdžiukų“ grupių vaikai ir mokytojos taria AČIŪ už kitokį pasakos pateikimą, už glaudų ryšį tarp ugdymo įstaigų.
Įstaigos priešmokyklinės gr. vaikai, kartu su mokytoja Egle Tevelavičiene bei logopede Loreta Šličiuviene, jungėsi prie tarptautinio projekto „Pasakyk pasauliui labas” („Say hello to the world”). Šio projekto tikslas – skatinti vaikus per įvairias įdomias veiklas susipažinti su kitų šalių (ir pristatyti savo šalies) įžymius žmones, istorinius objektus, kultūrą ir papročius, stiprinant ryšius tarp skirtingų tautų. Projektas padeda gerinti ugdymo kokybę, skatina didesnį solidarumą ir pagarbą kitoms tautoms, ypač dabar, kai pasaulis tampa vis labiau atviras ir prieinamas.
Akimirkos iš vaizdo skambučio/susitikimo su naujaisiais mūsų draugais – Slovėnijos mokyklėlės vaikais bei jų pedagogais:

Priešmokyklinės grupės ugdytiniai, pasirašę gamtosaugos ir ekologijos programą ,,Bite, bite, duok medaus” , susipažino su bitutės kūno sandara, patys pasigamino jas iš popieriaus. Įvertinome jų didžiausią naudą – medutį. Dėkojame tėveliams, kurie atnešė įvairių arbatėlių, medučio. Penktadieniais tapo pramoga- ,, Sušilkime”. Ragaujame, skanaujame įvairių rūšių medutį su arbatėle. Kartu skanaujame ir puikiai pasibendraujame visi prie stalo.
Mokytoja Laima Vyšniauskienė

(Nuotraukos.)

Sausio 16 d.- 23 d. priešmokyklinukai įsijungė į tarptautinį projektą ,, Kartu paskaitykim knygelę”. Skaitėme E.Daciūtės knygelę ,,Laimė yra lapė”. Ugdytiniams labai patiko Povilo ir lapės draugystė, perteikė ją savo piešinėliuose. Aptarėme, kas yra laimė – turėti draugą, sesę, šeimą. Kai gali prisiglausti, apkabinti. Ir laimė yra Lapė.

Mokytoja Laima Vyšniauskienė
(Nuotraukos.)

Sausio 21 d. pirmokai vykdė gamtosauginę programą ,,Augalų ir naudingų vabalų pasaulis“. Mokiniai įgijo daug žinių apie skruzdėles ir jų naudą. Vėliau pirmokai patys  gamino jas  iš popieriaus.

(Nuotraukos.)

Sausio 19 d.  Reivyčių bibliotekoje lankėsi priešmokyklinės grupės vaikai su mokytoja Egle Tevelavičiene ir mokytojos padėjėja Andželika Andrejaitiene. Vaikučiai klausėsi bibliotekininkės Sonatos Brasienės skaitomos Evelinos Daciūtės knygelės „Geriausia gimtadienio dovana“. Vėliau bibliotekininkė pristatė kitas įvairias knygutes.

Ketvirtos klasės mokiniai gruodžio mėnesį dalyvavo respublikiniame pradinio ugdymo mokinių darbelių iš antrinių žaliavų konkurse „Muzikuojanti Kalėdų eglutė“. Darbeliai gavosi puikūs, už juos šį mėnesį dalyviams įteiktos Lietuvos Sporto Universiteto Kėdainių „Aušros“ progimnazijos direktorės Linos Adomaitienės padėkos. Šaunuoliai ketvirtokai!

Nuoširdžiausi sveikinimai 1 klasės mokiniui Arijui, respublikiniame aplinkosauginiame konkurse „Elektronikos, baterijų atliekas su šypsena rūšiuoju, gražų pasaulį piešinyje vaizduoju!”, laimėjusiam III vietą!

Sausio 18 d.  ryte Reivyčių filialo bibliotekininkė Sonata Brasienė svečiavosi„Kiškučių“ grupėje ir skaitė vaikučiams pasaką „Medaus mainai“ iš Evelinos Daciūtės knygos „Meškių istorijos. Medaus mainai“. Bibliotekininkė dėkoja už kvietimą, nepaprastą vaikų smalsumą, smagiai ir turiningai praleistą laiką.
(Nuotraukų koliažas – Sonatos Brasienės.)
Sausio 16 d. Reivyčių bibliotekoje apsilankė „Kiškučių“ grupės ugdytiniai su mokytoja Eligija Intiene ir mokytojos padėjėja Laima Kavaliauskiene. Vaikai domėjosi knygutėmis ir pasirinko Evelinos Daciūtės knygelių.

Sausio 13 d.  1-4 klasių mokiniams vyko integruotos pilietiškumo pamokos.

(Nuotraukos.)

Sausio 13-osios minėjimas darželyje.💙
MĖLYNAS ŽIEDELIS
Paklaust tavęs norėjau,
– Man pasakyk, tėveli,
Kodėl melsvą gėlytę
Šiandieną žmonės segi?
Ir tarė man tėvelis,
Taip stipriai apkabinęs:
– Tas mėlynas žiedelis –
Visiems, kas LAISVĘ gynė.
Tiems, kas karštai mylėjo
Mūs Lietuvą – Tėvynę
Ir viską paaukojo,
Kad būt laisva GIMTINĖ.
Paimsiu baltą lapą,
Nupiešiu šį žiedelį.
Jį saugosiu, mylėsiu
Savo mažoj širdelėj.
(Kęstutis Ivinskis, 2021 m.)

Pirmokai dalyvavo tarptautiniame piešinių konkurse „Kalėdų senelio pagalvė“, kurį organizavo Vilniaus Simono Konarskio gimnazija. Šiandien padėkos įteiktos Armandui, Elijai, Lukai, Miai ir Arijui. Šaunuoliai pirmokėliai!

Sausio 12 d. paminėta Tarptautinė žodžio „AČIŪ“ diena.

(Nuotraukos.)

Gruodžio 23 d. Reivyčių bibliotekoje organizuotas edukacinis užsiėmimas „Atvirukas“, kuriame dalyvavo ketvirtos klasės mokiniai ir jų mokytoja Kristina Balsienė.Truputis istorijos, truputis prisiminimų ir visų susirinkusių kruopštaus, kūrybiško, darnaus darbo. Ir koks puikus rezultatas! Kiek daug gražių, savo rankomis sukurtų dovanėlių – kalėdinių atvirukų!

Gruodžio 23 d.  1-4 klasių mokiniams vyko integruotos veiklos „Kūčių papročiai ir tradicijos.“

(Nuotraukos.)

Gruodžio 23 d. tikybos mokytojos Kristinos Balsienės parengti ketvirtokai sugiedojo „Angelų giesmę“ ir  uždegė 4 adventinio vainiko žvakutę. Muzikos mokytoja Gintė Tichonova visus pakvietė kartu sugiedoti giesmę „Kokia naktis“, o renginio pabaigoje tradiciškai nuskambėjo „Tyli naktis“.

(Nuotraukos.)

Gruodžio 22 d. mūsų mokykloje iš pat ryto pasklido kalėdinis vanilės ir imbiero kvapas. Trečiokams vyko integruotos lietuvių kalbos ir matematikos pamokos tema ,,Kaip pasitikti gražiausias žiemos šventes, kaip išsikepti imbierinių sausainių?” Mokiniai ir jų mokytoja Lina Grušaitė kepė imbierinius sausainius. Juos puošė kremu ir pabarstukais, kūrė įvairiausias geometrines figūrėles ir ornamentus. Kalėdiniais kepiniais trečiokai vaišino visus pradinukus ir jų mokytojas, įstaigos administraciją bei visus darbuotojus. Visiems linkėjo jaukių ir kvepiančių Kalėdų.

(Nuotraukos.)

Gruodžio 21 d. 1-4 klasių mokiniai kartu su mokytojomis lankėsi Urvikių kultūros centre, kur vyko kalėdinė šventė. Buvo labai smagu susitikti su Kalėdų seneliu ir kitais herojais, pašokti  ir padainuoti, nučiuožti nuo batuto, pasmaguriauti cukraus vatos!

(Nuotraukos.)

Gruodžio 20 d. mūsų darželyje-mokykloje lankėsi Ventos progimnazijos mokiniai ir mokytoja Jurgita Donelė. Svečiai parodė labai įdomų ir prasmingą spektaklį „Kalėdinė pasaka“. Nuoširdus ačiū mokiniams ir mokytojai už suteiktas teigiamas emocijas!

(Nuotraukos.)

Gražių švenčių!

Gražių švenčių linki 1-4 klasių mokiniai ir šokių mokytoja Agnė Žlibinienė.

Tegul ateinančių švenčių šiluma paliečia Jūsų širdis…

Gražių švenčių linki šokių būrelis.

Priešmokyklinės grupės vaikai kartu su mokytoja Egle gamino sniegą ir lipdė senius besmegenius.

(Nuotraukos.)

Tikybos mokytoja Kristina Balsienė ir muzikos mokytoja Gintė Tichonova vėl visus pakvietė pabūti kartu, pajusti advento dvasią, nurimti, susikaupti. Darželio-mokyklos  bendruomenė klausėsi giesmių, žiūrėjo spektaklį ir uždegė Piemenėlių žvakutę. Renginio metu  tradiciškai sugiedota giesmė ,,Tyli naktis“.

(Nuotraukos.)

(Vaidinimas.)

Mažos rankelės, o kokius darbus nudirba! Šiandien priešmokyklinės gr. vaikučiai kepė bei dekoravo imbierinius meduolius, skaitė Nykštuko paliktus laiškučius. Jau kvepia Kalėdomis…!
Mokytoja Eglė Tevelavičienė
Kalėdinė nuotaika beldžiasi į kiekvieno širdį… Neaplenkė ji ir „Kiškučių“ grupės vaikų. Kalėdų stebuklą padėjo sukurti Elioto tėveliai – Monika ir Edvardas Želviai, sukurdami tikras nykštukų dirbtuves. Dėkojame jiems!
Mokytoja Neringa Valatkevičienė

Gruodžio 9 d.darželio vaikai ir mokiniai turėjo galimybę pažiūrėti  „Drakoniuko teatro“ spektaklį „Žvaigždės pelėdoms“. Tai istorija apie mažojo Pelėdžiuko Žvaigždžiaakio kelionę savęs ir pasaulio pažinimo link. Tai netikėta būtinybė palikti savo saugius namus ir leistis į pavojingą, bet įdomų pasaulį, kuriame sutikti žvėreliai padeda Pelėdžiukui suprasti įvairius dalykus. Spektaklis šmaikščiai ir linksmai pasakojo apie baimių įveikimą ir dvasinį augimą.

(Nuotraukos.)

Gruodžio 9  d.  darželio vaikučiai dalyvavo futbolo asociacijos „Atmosfera” bei fizinio ugdymo pedagogų organizuotame renginyje „Kalėdos su futbolo kamuoliu”. Dėkojame renginio organizatoriams ir sumanytojams už puikią programą, siurprizus ir apsilankiusį Kalėdų senelį.

(Nuotraukos.)

Diplomais apdovanoti 1, 3 ir  4 klasių mokiniai, kurie dalyvavo Lietuvos moksleivių futbolo projekte „Pradinukų lyga – iššūkių mėnuo“.  Mokiniai, surinkę daugiausia taškų ir geriausiai žaidę futbolą, apdovanoti specialiais prizais – sportiniais krepšiais bei gertuvėmis.

Gruodžio 9 d. pirmokai dalyvavo Mažeikių muziejaus edukacijoje „Kada nebuvo elektros. (Balanos gadynė. Žvakių liejimas. Žibalinės lempos)“. Mokiniai susipažino su muziejuje saugomais eksponatais – senosiomis Lietuvos kaimo patalpų apšvietimo priemonėmis nuo žibinčiaus iki žibalinės lempos, sužinojo, kaip gaminamos žvakės ir patys pabandė jas lieti. Visi iš edukacijos grįžo kupini teigiamų emocijų!
(Nuotraukos.)

Įsivaizduokite kas nutiktų, jeigu vienas gražiausių metų švenčių Kalėdas kažkas imtų ir pavogtų… Ir, žinoma, ne kas kitas…, o ponas Grinčas! Na, o kur Grinčas, ten ir šėlionės bei išdaigos! Svarbiausia, jog pavyko sugrąžinti Kalėdas ir eglutę įžiebti, smagiai pasiausti ir papokštauti.

 2 klasės mokiniai su mokytoja Rasa Naglisiene dalyvavo Lietuvos švietimo istorijos muziejaus virtualioje edukacijoje „Nuo colio iki sieksnio“. Edukaciniame užsiėmime antrokai susipažino su skaičiavimo pradžia ir įtaka  žmogaus kasdieniam gyvenimui, mokėsi skaičiuoti senovine kūno matuokle, mediniais skaičiuotuvais, taikyti geometrijos žinias. Vėliau mokiniai nusibraižė ir sulankstė daugialypę figūrą – fleksagoną.

(Nuotraukos.)

Prasidėjus antrai advento savaitei vyko renginys, kurio metu uždegėme antrąją adventinio vainiko žvakutę. Šios žvakutės liepsnelė susirinkusiems priminė apie Jėzaus gimimą Betliejaus miestelyje bei įžiebė gerumo švieselę kiekvieno širdelėje. Renginį vedė mokytoja Kristina Balsienė, jai talkino muzikos mokytoja Gintė Tichonova.

(Nuotraukos.)

Reivyčių bibliotekoje veikia Mažeikių darželio-mokyklos „Kregždutė“ 1-4 klasių mokinių ir jų tėvelių pagamintų žibintų paroda. Paroda parengta pagal mūsų mokyklos  vykdomą trumpalaikį projektą „Ant savo delnų tikėjimo, vilties ir meilės švieselę nešu“.

Gruodžio 5 d. 1 ir 4 klasių mokiniams vyko edukacija „Tapyba ant vandens (EBRU)“. UNESCO kultūros paveldo saugoma tapyba ant vandens – tai meno forma, nepalikusi abejingų dėl nesunkiai gaunamo išskirtinio rezultato, greitai kintančio proceso, neįprasto spalvų ir formų žaismo bei netikėtumo. Mokiniams  buvo labai smagu atrasti vis naujas galimybes per judesius, naudojant lazdeles, džiaugtis procesu ir galiausiai nustebinti patį save sukurtu piešiniu.

(Nuotraukos.)

Nykštukės Tukė ir Nukė įteikė padėkas tiems mokiniams, kurie dalyvavo projekte „Ant savo delnų tikėjimo, vilties ir meilės švieselę nešu“ ir kartu su tėveliais gamino žibintus.
(Nuotraukos.)

darželyje-mokykloje vyko renginys, skirtas paminėti 1 advento savaitei. Jo metu pirmokai uždegė Pranašų žvakę, o dramos būrelį lankantys mokiniai parodė spektaklį „Mergaitės sapnas“. Visiems susirinkusiems sveikinimo žodį tarė  Švč. Jėzaus Širdies bažnyčios kunigas Vytautas Dvaržeckis. Renginį vedė mokytoja Kristina Balsienė, jai talkino muzikos mokytoja Gintė Tichonova.

(Nuotraukos.)

Lapkričio 28 d.Reivyčių bibliotekoje organizuotas rytmetis „Kaip smagu skaityti“, kuriame dalyvavo pirmos klasės mokiniai ir jų mokytoja Ilona Matulevičienė. Renginio metu pirmokams pristatytos įvairios spalvotos knygutės, vaikai klausėsi bibliotekininkės skaitomos linksmos pasakos, sužinojo, kaip tapti skaitytojais. Taip pat susipažino su žaislinėmis knygelėmis, kurias smagu vartyti, skaityti ir net klausytis. Pirmokai susidomėję klausėsi eiliuotos ir įgarsintos abėcėlės, knygose skambančių užburiančių muzikos garsų.
Pirmokai ir mokytoja dėkoja bibliotekininkei Sonatai  už įdomią ir naudingą pamokėlę.

Pirmokai labai džiaugiasi nauja išmaniąja lenta. Interaktyviomis užduotimis praturtintos pamokos įdomesnės, gerina mokymosi pasiekimus, skatina mokinių kūrybiškumą ir smalsumą, sukelia daugiau teigiamų emocijų. Už išmanią lentą pirmokai ir jų mokytoja Ilona dėkoja direktorei Jurgitai, pavaduotojai Loretai ir kitiems darbuotojams.

(Nuotraukos.)

Reivyčių bibliotekoje vyko edukacinis užsiėmimas „Skruzdėlytė“, kuriame dalyvavo  3 klasės mokiniai ir jų mokytoja Lina Grušaitė. Renginio metu vaikams buvo pristatytos įvairios knygos, kuriose daug įdomios informacijos apie nepaprastą ir įdomų mažų skruzdėlyčių gyvenimą. Trečiokai sprendė kryžiažodį, susikaupę piešė, karpė, klijavo žaismingas skruzdėlytes.

Pasaulinę sveikinimosi dieną ketvirtokai aplankė „Pelėdžiukų“ grupės vaikus. Papasakojo, iš kur atsirado tradicija švęsti šią dieną. Pamokė sveikinimosi žodžių, kuriais sveikinasi mūsų kaimyninės šalys. Ketvirtokams buvo labai smagu pabuvoti grupėje, kurią patys lankė bei pasisveikinti su buvusia mokytoja lenkų, latvių, estų, baltarusių kalbomis. Pasisveikinti užėjome ir pas savo kaimynus antrokus. „Pasveikinkim vieni kitus…“

(Nuotraukos.)

Darželio ugdytiniai dalyvavo tarptautiniame bendrojo ugdymo įstaigų įvairių gebėjimų mokinių edukaciniame virtualiame projekte-parodoje „Auksinis ruduo”, skirtame tarptautinei projektų valdymo dienai paminėti. Projektą-parodą organizavo logopedė ekspertė Loreta Šličiuvienė.

(Nuotraukos.)

Pirmokai vykdė gamtosauginę programą  „Augalų ir naudingų vabalų pasaulis“. Mokiniai susipažino su raudonėlių ir pipirmėčių gydomosiomis savybėmis, uostė, ragavo šias vaistažoles, vaišinosi arbata su medumi. Vėliau atliko kūrybinius darbelius.

(Nuotraukos.)

Meidono mama Laura 2 klasėje pravedė dailės technologijų pamoką „Nėrimas vąšeliu“. Smalsios antrokų akys sekė kiekvieną jos ištartą žodį, gestą. Mamos vedama pamoka – kitokia pamoka, ji bus labiau įsimintina. Vaikų ir savo vardu noriu nuoširdžiai padėkoti mamytei Laurai.
Mokytoja Rasa Naglisienė

Šiandien ketvirtokai su mokytoja Kristina dalyvavo Mažeikių muziejaus edukacijoje „Įminkime senovę kartu“. Teko įminti suktas mįsles ir patiems jas sukurti, sugalvoti, kam galėjo būti naudojamas vienas ar kitas senovinis rakandas, pvz. „kalvaratas“, „spragilas“ ir kt. Vėliau vaikai nepatingėjo užlipti ant pėsčiųjų geležinkelio viaduko ir pasidžiaugti rištais kabančiais sodais. Šios iniciatyvos autorė – tautodailininkė Ona Venslovienė. Pamokų metu mokiniai jau buvo girdėję, kad seniau tokie sodai būdavo namų puošmena.

(Nuotraukos.)

Mokykloje organizuota mokinių ir jų tėvelių pagamintų žibintų paroda  pagal projektą „Ant savo delnų tikėjimo, vilties ir meilės švieselę nešu“. Ačiū visiems dalyvavusiems projekte!

(Nuotraukos.)

Šiandien paminėjome Tolerancijos dieną. Socialinė pedagogė Silvija Ligeikienė mokiniams ir darželio vaikams pravedė integruotas pamokas apie toleranciją.

(Nuotraukos.)

Šiandien  visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Romana Daubarienė pravedė 4 klasės mokiniams pamoką apie sveiką mitybą.

(Nuotraukos.)

Spalio mėnesį Riešės gimnazija organizavo respublikinę muzikinę kūrybinių darbų virtualią parodą „Šokantys paveikslai“, kurioje dalyvavo antros klasės mokiniai. Justas Jankus, Astera Pilvelytė, Aistė Pociūtė, Urtėja Jočerytė,Meidonas Steponavičius,Andrėja Domarkaitė apdovanoti padėkos raštais.
Virtualią parodą galite peržiūrėti paspaudus šią nuorodą:

Šiandien pirmokai paminėjo pasaulinę Žibintų arba Šviesos dieną. Mokiniai įgijo žinių apie šią dieną, vėliau gamino žibintus.
(Nuotraukos.)

Šiandien nykštukės Tukė ir Nukė pasveikino mokinius su pasauline  Žibintų arba Šviesos diena, o vaikai ta proga piešė ir gamino žibintus.
(Nuotraukos.)

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Romana Daubarienė lankėsi priešmokyklinėje grupėje. Ji vaikams suteikė teorinių ir praktinių žinių apie sveiką mitybą.

Padėkų raštais apdovanoti 1, 2 ir 4 klasių mokiniai, dalyvavę tarptautiniame konkurse ,,Rieduliukas”.(Nuotraukos.)

Apdovanoti 1-4 klasių mokiniai, dalyvavę Olimpinio mėnesio projekte.

Olimpinis mėnuo – Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, Sveikatos apsaugos ministerijos ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) inicijuotas projektas pradinių klasių moksleiviams. Šios iniciatyvos tikslas – bendradarbiaujant su pedagogais skatinti fizinio raštingumo ugdymą, padėti moksleiviams atrasti sveiką gyvenseną ir fizinį aktyvumą kaip linksmą ir naudingą veiklą, supažindinti su olimpinėmis vertybėmis bei principais – pagarba, draugyste, tobulėjimu. Projekto metu pradinių klasių moksleiviai  susipažino su skirtingomis Olimpinio mėnesio temomis: „Fizinis aktyvumas“ , „Sveika mityba“ , „Emocinė sveikata“ , „Bendradarbiavimas“.„Fizinis aktyvumas“ , „Sveika mityba“ , „Emocinė sveikata“ , „Bendradarbiavimas“.

(Nuotraukos.)

Šiandien Adamsų šeimyna sukvietė siaubingai gražiai pasipuošusius mokinius į muzikos salę švęsti Helovino. Buvo baisingai smagu…

(Nuotraukos.)

Šiandien visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Romana Daubarienė darželio vaikus mokė, kaip prižiūrėti dantukus.

(Nuotraukos.)

„Kiškučių“ grupės vaikai ruošiasi gamtosauginės programos tolimesniam vykdymui. Jau rudenį pasodino vaistines ramunėles, kad jų kvapas ir grožis priviliotų stebėjimams daugiau boružėlių ir vabaliukų.

(Nuotraukos.)

Šiandien darželyje vyko Helovino vakarėlis.
(Nuotraukos.)

Šiandien mūsų  darželyje-mokykloje ŠYPSENŲ diena!

 

Spalio 21 d. ketvirtokai su mokytoja Kristina Balsiene lankėsi Danutės ir Dzintaro Akmenų ūkyje Reivyčių kaime. Mokiniai grįžo kupini gerų emocijų ir nepakartojamų įspūdžių.

(Nuotraukos.)

 

Spalio 21 d. ketvirtokai minėjo pasaulinę Obuolio dieną. Kalbėjo apie obuolio naudą sveikatai. Kūrė mįsles, patarles ir pasakas apie obuolius. Atliko bandymą „Kada obuolys skęsta“. Sudalyvavo „Didžiausio kąsnio“ konkurse. Ragavo savo mokytojos Kristinos išvirtos obuolienės.

(Nuotraukos.)

 

Spalio 21 d. antrokai kartu su mokytoja Rasa Naglisiene paminėjo pasaulinę Obuolio dieną. Mokiniams vyko įvairios integruotos veiklos.

(Nuotraukos.)

 

Sveikinimai ketvirtokėms Godai Kryžiūtei ir Samantai Girdvainytei, kurios dalyvavo  tarptautinės olimpiados KINGS  kvalifikaciniame etape ir pasiekė puikius rezultatus bei pateko į olimpiados finalą. Šaunuolės !

 

Spalio 20 d. Mažeikių rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnai  Audronė Jurdonaitė ir Remigijus Stonkus  mokiniams priminė, kaip saugiai elgtis gatvėje, kaip teisingai segėti atšvaitus. Visiems pradinukams pareigūnai padovanojo po atšvaitą.

(Nuotraukos.)

 

Spalio 20 d. 1 klasės mokiniai tvarkė mokyklos aplinką, vėliau smagiai sportavo.
(Nuotraukos.)

 

Spalio 20 d. „Kiškučių“ grupės ugdytiniai ėjo į Reivyčių biblioteką. Visai rimta ir tolima gavosi kelionė, bet dėl gražių ir įdomių knygučių verta „pavargti“.

(Nuotraukos.)

 

Spalio 20 d. „Viščiukų” grupės vaikai  savo mažomis rankytėmis užminkė tešlą duonai. Virtuvėje duonelė iškepė. Patys ragavo ir kitus vaišino.

(Nuotraukos.)

 

Spalio 19 d.  po pamokų 2 klasės mokiniai su mokytoja Rasa Naglisiene vyko į Danutės ir Dzintaro Akmenų ūkį  Reivyčių kaime. Išvykos metu vaikai apžiūrėjo ūkyje laikomus gyvulius ir naminius paukščius, išsiaiškino, kokią jie teikia naudą, domėjosi jų priežiūra. Mokiniai ne  tik galėjo  iš arti pamatyti įvairią žemės ūkio techniką, bet ir įlipti į traktorių, pasukti vairą.Tokios išvykos – puikus patirtinis ugdymas, naudingas ir smagus laiko praleidimas.

 

Didžiuojamės ir sveikiname 2 klasės mokinę Asterą Pilvelytę dalyvavusią  tarptautinės olimpiados KINGS  kvalifikaciniame etape ir pasiekusią puikių rezultatų. Iš visų mokomųjų dalykų surinko po 100%.

 

1 klasės mokiniai kartu su mokytoja Ilona Matulevičiene dalyvauja projekte „Olimpinis mėnuo 2022“. Ši savaitė buvo skirta sveikos mitybos temai. Integruotų pamokų metu mokiniai žiūrėjo filmus apie sveikatai palankių maisto produktų naudą, vandens svarbą. Pirmokai diskutavo apie vaisių ir daržovių naudą, apie išmetamo maisto žalą gamtai, valgė savo klasės darže užaugintas morkas, piešė ant „lėkščių“.

(Nuotraukos.) 

 

Ketvirtokai su mokytoja Kristina Balsiene šią savaitę stebėjo virtualius susitikimus per Zoom platformą su sportininkais olimpiečiais Henriku Žutautu ir Ieva Serapinaite. Smagu buvo ne tik pasiklausyti jų pasakojimų apie savo karjeros sėkmės istorijas, sveiką gyvenseną, bet dar ir išgirsti atsakymus į klausimus, kuriuos turėjome progos sportininkams užduoti.
(Nuotraukos.)

 

Spalio 12 d. pirmokams vyko integruotos pamokos. Jų metu mokiniai sutvarkė klasės daržą, tyrinėjo kitų klasių daržuose augančias vaistažoles, gėles, apžiūrėjo vabaliukų namelį, inkilus. Tyrinėjo pušų ir eglių spyglius, matavo jų ilgį, pastebėjo panašumus ir skirtumus, susipažino su skonių įvairove.

(Nuotraukos.)

 

Didžiuojamės galėdami tapti atviros ir inovatyvios bendruomenės dalimi! Įstaigos priešmokyklinė grupė  bendradarbiauja su „Herojaus“ mokykla. „Herojaus“ misija – skatinti visapusišką asmens pažangą, kuriant motyvuojančias ugdymo patirtis ir mokymo(si) įrankius.

 

Spalio 12 d. „Kiškučių“ grupės ugdytinis Matas Steckus dalyvavo regioniniame festivalyje žemaičių kalbos metams paminėti „Lai Veikšniūs skombies žemaitėška ruoda“, Jis deklamavo  eilėraštį „Žemaitėja“. Mes visi didžiuojamės Mato pasirodymu!

(Nuotraukos.)

 

Nuoširdus AČIŪ visiems „Kregždutės“ bendruomenės nariams už dovanas Mažeikių gyvūnų globos draugijai.

(Nuotraukos.)

Spalio 10 d. antros klasės mokiniai su mokytoja Rasa Naglisiene mokėsi surasti panašumus ir skirtumus tarp miške augančių medžių, krūmų ir žolinių augalų. Sužinojo, kaip apskaičiuoti medžio amžių. Buvo smagu stebėti susidomėjusius, motyvuotus, į veiklą visapusiškai įsitraukusius, bendradarbiaujančius mokinius.
(Nuotraukos.)

 

Spalio 7 d. pirmokai vykdė gamtosauginę programą „Augalų ir naudingų vabalų pasaulis“. Mokiniai susipažino su čiobreliais ir ramunėlėmis: uostė, ragavo, tyrinėjo. Vėliau pirmokėliai gėrė čiobrelių arbatą su medumi, aplikavo ramunėles.

(Nuotraukos.)

 

Spalio 6 d. 1-4 klasių mokiniai dalyvavo Europos sporto savaitės iniciatyvoje #BeActive – Judėk šokų ritmu 2022.  Mokinius paruošė šokių mokytoja Agnė Žlibinienė.

(Nuotraukos.)

 

Spalio 5 d.  mokykloje vyko Savivaldos diena. Ketvirtokai vedė pamokas 1-3 klasių mokiniams.
(Nuotraukos.)

 

Spalio 5 d. Mažeikių muziejuje vyko Mažeikių rajono gamtosauginių mokyklų Žaliosios vėliavos įteikimo šventė. Už aktyvią aplinkosauginę veiklą, įtraukiant mokinius ir mokytojus, vietos bendruomenę, 2022 m. Aplinkosauginio švietimo fondo Žaliąja vėliava ir sertifikatu apdovanota trylika Mažeikių rajono švietimo įstaigų. Tarp apdovanotųjų ir mūsų įstaiga.

 

Spalio 3 d. darželio „vabalai” surengė  puotą: rudenišką, smagią, su daug dainelių, šokių bei siautulio. Akiai mielos rudens kompozicijos – puotos puošmena. Už kūrybinę pagalbą organizuojant rudeninę parodėlę dėkojame darželio ugdytinių tėvams.

(Nuotraukos.)

 

Rugsėjo 29 d. 1-4 klasių mokiniai kartu su savo mokytojomis vyko į Akmenės krašto muziejų. Visi dalyvavo edukacijoje „Drugelių namai“ vykdydami gamtosauginę programą „Žaliasis augalų ir vabalų pasaulis“.

(Nuotraukos)

 

Rugsėjo 28 d. mūsų įstaigoje lankėsi šauni kompanija iš Šiaulių „Trys draugai“. Darželio vaikai ir mokiniai turėjo galimybę pasiklausyti smagaus koncerto „Bum bum lala“, pašokti ir pabendrauti su puikiais piratais.

(Nuotraukos.)

Rugsėjo 26 dieną minima Europos kalbų diena. Antros klasės mokiniai šią dieną paminėjo per integruotas anglų ir lietuvių kalbos pamokas. Jie atliko įvairias užduotis. Vėliau mokiniai kartu su mokytoja Rasa Naglisiene pasidžiaugė, kad mokytis kalbų gali būti ne tik naudinga, bet ir smagu, įdomu.

(Nuotraukos.)

Rugsėjo 23 d., vykdant gamtosauginę programą „Žaliasis augalų ir vabalų pasaulis“, 1-4 klasių mokiniai dalyvavo integruotose veiklose: žiūrėjo filmą apie vabaliukus, atliko įvairias užduotis, demonstravo vabalų kostiumus „Vabalų puotoje“,  kiekviena klasė iš rudens gėrybių atliko kūrybinius darbus „Drugelis“. Visi mokiniai, pasipuošę vabalų kostiumais, buvo apdovanoti „Super vabalo“ medaliais. Už kūrybinius darbus kiekviena klasė gavo dovanų po medaus stiklainį ir čiobrelių arbatos. „Vabalų puotoje“ visiems buvo labai smagu!

(Nuotraukos.)

 

Šią savaitę 1-4 klasių mokiniai su mokytojomis dalyvavo Europos judumo savaitėje – didžiausioje tvaraus judėjimo kampanijoje pasaulyje. Tikslas – skatinti vaikus ir bendruomenę daugiau judėti, rinktis sveiką ir aktyvų gyvenimo būdą. Visą savaitę vaikai aktyviai leido laiką : darė mankštas, žaidė įvairius žaidimus, šoko, patyrė judėjimo džiaugsmą.

(Nuotraukos.)

Rugsėjo 22 d. darželio vaikai kartu su mokytojomis paminėjo Tarptautinę dieną be automobilio.

(Nuotraukos.)

Rugsėjo 22 d., Tarptautinę dieną be automobilio, ketvirtokai kartu su mokytoja Kristina Balsiene aplankė pirmokėlius. Jie įteikė medalius, primenančius, kad šiandien reikia kuo daugiau judėti. Visi mokiniai smagiai praleido laiką: kalbėjo, kuo ši diena ypatinga, diskutavo, mankštinosi. Vėliau mokytojos Ilonos Matulevičienės paraginti pašoko smagų šokį. Pirmokėliai labai džiaugėsi vyresnių draugų viešnage! Visų teigiamos emocijos liejosi per kraštus!
(Nuotraukos.)

Rugsėjo 21 d. Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Reivyčių filiale vyko dvi „3D edukacijos“. Vaikų ir jaunimo skyriaus vyresnioji bibliotekininkė edukacinei veiklai Ingrida Jonušienė pristatė 2 klasės mokiniams vykdomo projekto „Emocijų laboratorija“ priemones: 3D pieštukus ir rankinius skenerius. Smagios piešimo, skenavimo ir kūrybinės dirbtuvės sukėlė daug džiugių emocijų. Nuskenuoti piešiniai bus išspausdinti ir parengta jų paroda Reivyčių bibliotekoje.

(Nuotraukos.)

Rugsėjo 21 d. Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Romana Daubarienė  pirmokams pravedė integruotą pamoką apie sveiką gyvenseną. Mokiniai ne tik įgijo žinių apie dienos režimą, sveiką mitybą, dantukų priežiūrą, bet dar išmoko atlikti akių mankštelę.
(Nuotraukos.)

Rugsėjo 21 d. ketvirtokai kartu su mokytoja Kristina Balsiene paminėjo Tarptautinę taikos dieną. Mokiniai linkėjo taikos vienas kitam ir visam pasauliui savo padarytais baltais taikos balandžiais su alyvmedžio šakele.
(Nuotraukos.)

Rugsėjo 20 d. Mažeikių rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnai  Audronė Jurdonaitė ir Remigijus Stonkus pirmos klasės mokiniams pravedė prevencinę pamoką apie saugų eismą. Policijos pareigūnai priminė mokiniams saugaus eismo taisykles gatvėje, kelyje. Mokiniai žiūrėjo filmuotą medžiagą, kaip saugiai elgtis kelyje, kaip pereiti gatvę išlipus iš autobuso, kaip vaikščioti per perėjas, teisingai  prisisegti atšvaitus,  atsakinėjo į klausimus. Vaikams buvo įdomu, jie aktyviai ir noriai dalyvavo diskusijoje, išsakė savo nuomonę. Dėkojame pareigūnams už įdomią ir naudingą pamoką.

(Nuotraukos.)

Rugsėjo 1 d. darželyje-mokykloje vyko Mokslo ir žinių dienos šventė.
(Nuotraukos.)

Skip to content